De første Google-brillene er klare

De første Google-brillene er klare

Alle som forhåndsbestilte invitert til å utvikle.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har tidligere omtalt Google sine interaktive briller, ved navn Glass, og hvordan de skal kunne gi deg informasjon på farten – så vel som å filme, ta bilder og dele stedsinformasjon. I fjor ble det kjent at prototypen skulle slippes i 2013.

Gutta fra nettstedet Engadget, som bladde opp 8000 kroner hver for å forhåndsbestille Glass i fjor, er bare noen av de utvalgte som nå har blitt invitert til å være med på å utvikle de futuristiske brillene.

«Glassblåseriet»

Utvikler-versjonen som sendes ut til de som forhåndsbestilte, kalles Glass Explorer. Til tross for en relativt stiv prislapp ble modellen raskt en snakkis blant amerikanerne som hadde mulighet til å bestille den. Nå får altså disse en ekstra bonus – med det Google kaller en «ferie med Glass».

I en e-post inviteres nemlig alle som har bestilt Explorer-modellen til en to dager lang konferanse i San Fransisco eller New York. Her vil de få en skikkelig titt på utviklerverktøyet, eller API-en, for Glass. Verktøyet har ikke blitt nevnt av Google tidligere, men har nå fått kodenavnet Mirror.

Konferansene, eller «hackathonene», har på sin side blitt døpt Glass Foundry – glassblåseriet. Den første dagen vil de få utlevert sine egne Glass Explorer-briller, og etter å ha fått en introduksjon til hvordan alt fungerer skal det bare være å hacke i vei.

Kort varsel

Det første arrangementet skal ifølge invitasjonen gå av stabelen allerede 28. januar i San Fransisco, mens det i New York starter 1. februar. Svarfristen er satt til førstkommende fredag, og Google ber pent om at ingen kjøper flybilletter før de har fått bekreftet innpass på konferansene.

Til tross for at mange ble invitert forbeholder nemlig Google seg retten til å plukke ut deltakere – og påpeker at det er et begrenset antall plasser. De heldige utvalgte har da også nok å se frem til, som førstehåndserfaring med Mirror-verktøyet, Google Glass-ingeniører klare til å gi assistanse, og løfter om «spesielle gjestedommere» som skal velge ut vinnere på slutten av dag to.

Hva slags premier disse vinnerne eventuelt kan vente seg nevnes ikke. Likevel lover dette godt for fremtidige applikasjoner til de futuristiske brillene, og understreker Googles ønske om utvikler-involvering fra andre enn bare sin egen stab.

Se video: Google Glass utvikleroppdatering:


(Kilder: Engadget, Techcrunch, The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen