Hva skjer egentlig hvis alt går skeis, moderne teknologi forsvinner og du blir stående helt alene? Hvordan hadde du klart deg? (Bilde: Montasje: Shutterstock/Tek.no)

De er ikke akkurat speidere, men de er alltid beredt

Møt prepperne; de som overlever når du dør.

Han eller hun er kanskje naboen din. En vennlig fyr som hilser og smiler når dere møtes. Men han har en hemmelighet. Han er prepper; av engelske prepared – forberedt. Survivalist er en annen betegnelse som benyttes. I kjelleren hans er det lagret tusenvis av liter med ferskvann, hermetikk og annen mat til mer enn ett år, drivstoff til bil og strømaggregat, våpen og radiokommunikasjon. Han har gjort noe du ikke har gjort: Lagt til rette for å overleve de katastrofescenarioene han mener kan komme. Og ikke forvent at han vil hjelpe deg dersom katastrofen kommer. For da vil alle være seg selv nærmest. Og prepperne er de som overlever.

Konstant katastrofe

Vi lever stadig lengre. Matproduksjonen per hode har i etterkrigstiden økt praktisk talt hvert eneste år, og flere sykdommer som gjorde store innhogg i menneskeheten er i dag bortimot utryddet. Summa summarum: Vi har aldri hatt det bedre. I Norge kan du forvente å leve i 80 år dersom du er mann, og i 84 dersom du er kvinne.

Survivalist
n: noen som prøver å sikre deres personlige overlevelse eller overlevelse av deres gruppe eller nasjon”

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen