De ble drept av sine egne oppfinnelser

Historien er full av personer som ofret alt for å drive menneskeheten fremover.

Det var en gang vi levde våre dager i huler, men av helt åpenbare grunner ønsket menneskeheten seg et bedre liv. I dag kan vi prise oss lykkelige over alle krumspringene som allerede er utført av oppfinnere som har levd før oss. Selv om enkelte av kreasjonene deres aldri ble noe av, var de med på å eliminere bort de som ikke fungerte og legge til rette for enda bedre oppfinnelser av andre personer i senere tider.

Til lands og til vanns og i luften med, oppfinnerne som var med på å legge grunnlaget for moderne oppfinnelser som fallskjermen, flyet og selv romfarten, så ingen grenser. Av mangel på både datamodeller og kunnskap fikk eksperimentene de foretok seg imidlertid ved alt for mange anledninger et katastrofalt utfall. Historien er full av dem, men her er et utvalg av de som oftet selveste livet i søknen etter en bedre verden.

Den flyvende skredderen

Franz Reichelt var opprinnelig skredder, men hadde i lys av den suksessfulle flyvningen til Wright-brødrene noen få år tidligere satt seg et annet mål i livet: Å sørge for at flykrasj ikke lenger behøvde å være ensbetydende med den sikre død.

Foto: Wikipedia

Hans såkalte fallskjerm var allerede testet på dukker. Testresultatene kan likevel ikke ha vært så gode. Flere av vennene hans forsøkte nemlig iherdig å stoppe Reichelt, da han i siste liten og helt overraskende bestemte seg for å ta dukkens plass til det planlagte droppet fra første etsje i Eiffeltårnet, vel 57 meter over bakken. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (9)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen