De beste skole-appene

(Bilde: iStockPhoto)

Lærer'n din skulle bare visst...

Med disse appene kan du studere smartere.

Skoleåret 2012/2013 er så vidt i gang både for store og små. For de fleste er skoletiden fylt med utfordringer og hindere som enten må løses eller overkommes. De som lykkes best på skolen eller universitetet er de som er godt organisert og klarer å jobbe strukturert, som motiverer seg selv og som bruker alle tilgjengelige virkemidler for å nå målene sine.

Mobiltelefonen, og eventuelt et nettbrett, kan være til god hjelp for deg som vil ha orden i skolesakene. Her gir vi deg noen app-tips som vil være til hjelp når friminuttet er over.

Barne- og ungdomsskole

Barnevakten.no og flere andre eksperter anbefaler at barn bør være minst 10 år gamle før de får sin egen mobiltelefon, med mindre det ligger spesielle hensyn til grunn. Likevel er det nok mange barn som får lov til å låne foreldrenes mobil en gang i blant, og så lenge det skjer under oppsyn burde det ikke være noe i veien med det.

For barneskolebarn, og særlig de yngste, kan det være aktuelt med apper som trener på språk og matematikk. Slike apper kan man gjerne bruke hjemme, og flere av dem fungerer også bedre på et nettbrett på grunn av større skjerm.

Les også: Dette er de essensielle Android-appene

yasp! eller Time-Table

En timeplan på mobilen kan være nyttig for de litt større barneskolebarna som bruker egen mobil, og ikke minst de som går på ungdomsskolen. yasp! er en av flere gode timeplan-apper til Android, mens Time-Table er en av de bedre til iPhone. Du kan selvsagt bruke Google Kalender eller telefonens innebygde kalender også, men disse appene gir deg en veldig fin oversikt.

Last ned yasp! gratis (Android) eller kjøp Time-Table for 7 kroner (iOS)

Smart Tools

Den smarte appen Smart Tools kan være kjekk å ha enten du går på ungdomskolen eller er ferdig utdannet. Her får du nemlig flere forskjellige måleinstrumenter til mobilen din, slik at du kan måle blant annet lengde, høyde, bredde, vinkel og decibel, samt at du får kompass og lommelykt og mye annet med på kjøpet.

Gratisversjoner fra samme utvikler med begrensede funksjoner finnes, men fullversjonen av Smart Tools til Android er absolutt verdt de 35 kronene den koster.

Smart Tools til Android.
Smart Tools til Android.

DragonBox+

Dette spillet gjør det enkelt og morsomt å lære algebra. Til å begynne med består likningene av symboler, noe som gjør det lettere å forstå de grunnleggende prinsippene. Allerede testet på norske (og franske) skolebarn av utvikler, med gode tilbakemeldinger.

Kjøp DragonBox+ til Android (40 kroner) eller iOS (42 kroner)

Finnes også i en versjon til rundt 20 kroner med færre oppgaver og tilpasninger.

Les også: Her er de essensielle iPhone-appene

Tricks of Science

Norske Andreas Wahl viser deg hvordan du utfører spennende kjemi-triks i appen Tricks of Science til iPhone og iPad. Forklart med tekst, bilder og video er det mye å lære om kjemi her.

Kjøp Tricks of Science for 14 kroner (iOS)

Tricks of Science.
Tricks of Science.

Wikipedia-apper

Selv om du ikke nødvendigvis bør oppgi det brukergenererte oppslagsverket Wikipedia som kilde i skolestilen din, fungerer det veldig bra til å sjekke raske fakta. Den offisielle Wikipedia-appen er absolutt brukbar, men...

...vi foretrekker heller Wikipanion til iOS og Wapedia til Android (begge gratis).

Øvrige: Child Mode (Android), TimeSpread (gratis timeplan, iOS), School Timetable (Windows Phone), Mathemagics (iOS), iStudiez Pro (7 kroner, iOS)

NESTE SIDE: Videregående skole og høyskole/universitet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen