De beste lyd- og bildeproduktene i 2018

De beste lyd- og bildeproduktene i 2018

Annonsør­innhold
Les hele saken »

2018 har vært et år fylt av overraskende mange gode produkter. Vi har gitt flere toppkarakterer enn noen gang, og det er ikke fordi vi har blitt noe snillere her i Tek.no, men rett og slett fordi det var flere gode produkter i år enn vi er vant til. 

Hvert år tester vi flere hundre produkter på Tek.no i en rekke forskjellige kategorier. Alt fra våre tradisjonelle kategorier som mobil, TV og bærbare PC-er, til nye områder som høytrykksspylere og håndholdte støvsugere. 

Nå på slutten av året ser vi tilbake og kårer de beste produktene i hver kategori vi har testet. Både for å gi honnør til produsentene som står bak produktet, men også for å hjelpe deg til å kjøpe et produkt vi er helt overbeviste om at du blir fornøyd med. 

Årets beste hodetelefoner: 

Sony WH-1000MX3

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
 

Vi tester årlig titalls hodetelefoner her i Tek. Og noe som virkelig har skutt i været av interesse de siste par årene er trådløse hodetelefoner mer aktiv støykansellering. 

I flere år var det Bose som var kongen av slike hodetelefoner, men de må se seg grundig slått av Sony i år. Selskapet har nemlig laget sin tredje utgave av sin 1000X-serie, og årets variant er overlegen når vi snakker om støykansellering. 

Årets modell klarer nemlig å fjerne en del av den høyfrekvente støyen som omringer deg, noe ingen andre hodetelefoner kan. Samtidig er dette et hodesett som innbyr til mange timer med bruk takket være svært god bærekomfort – og meget god batteritid. 

Skulle du gå tom for batteri, har dessuten disse klokkene en USB-C-port, og via denne kan du tanke opp batteriet med flere timers bruk bare på et kvarters lading. 

Totalpakken Sony leverer her er rett og slett uslåelig blant produktene vi har testet i år. Lydkvaliteten står ikke tilbake for noen andre hodetelefoner i prisklassen, og dette kombinert med så god støykansellering gir deg et topp produkt. 

Derfor kårer vi Sony WH-1000XM3 til årets beste hodetelefoner i 2018. 
Du kan lese hele testen vår av Sony WH-1000XM3 her »

Annonselenke: Finn billigste pris på Sony WH-1000XM3 hos Prisjakt

Årets beste øreplugger:

Sennheiser Momentum True Wireless

 

 

Kategorien for helt trådløse øreplugger er fortsatt litt umoden. Batteriene er fortsatt ikke helt gode nok, mikrofonene gjør mange av dem tilnærmet ubrukelige til samtaler i støyete omgivelser utendørs og ingen har tilsynelatende helt funnet ut hvordan man skal løse fjernkontroll-funksjonen på de bittesmå produktene. Lydkvaliteten har på sin side blitt veldig god, og det er det som er årsaken til at Sennheiser stikker av med hederen i år. 

Momentum True Wireless låter rett og slett fullstendig fabelaktig, og er blant det ypperste vi har hørt av trådløse øreplugger, enten de har tråd bak nakken eller ei. Momentum-pluggene klarer nemlig det kunststykket å være både relativt nøytrale og veldig engasjerende på samme tid. De byr på luftig, fyldig og flott lyd, og skulle du ikke være helt fornøyd kan du dessuten skru på spakene i den tilhørende appen. 

De sitter i tillegg godt i ørene, har et pent etui og helt OK batterilevetid i kategorien. Våre største minuser er litt knotete touchkontrollere, i tillegg til at mikrofonene har store problemer med vind og støy utendørs. 

I motsetning til Sonyene over vinner Sennheiser litt på walkover her. Det er rett og slett ikke lansert noen produkter i denne kategorien som har blåst oss av banen - enda. Kanskje 2019 blir året. 

Du kan lese hele testen vår av Sennheiser Momentum True Wireless her » 

Annonselenke: Finn billigste pris på Sennheiser Momentum True Wireless hos Prisjakt

 

Årets beste billig-TV: 

Samsung UE55NU74**

 

Vil du ha deg en ny TV trenger du nødvendigvis ikke sprenge budsjettet helt for å få en TV som leverer god billedkvalitet og brukervennlighet til en fornuftig pris. 

I dette segmentet finnes det mange modeller å velge mellom, men den som gjorde det aller best i samletesten vi hadde av slike TV-er var denne modellen fra Samsung. Riktignok testet vi den i 65 tommer, men vår erfaring er forskjellene ikke er store mellom de to ulike størrelsene. 

Dette er en 55 tommer stor TV som du får kjøpt under 10 000 kroner, og til prisen får du en billedkvalitet som er langt bedre enn man kanskje skulle tro. Med denne modellen får du meget god billedkvalitet, hvor blant annet fargegjengivelsen er solid og god. 

I tillegg er dette en enkel TV å bruke, uansett hva du kobler til den. Takket være Tizen-plattformen til Samsung får du en ryddig og enkel meny å forholde deg til, og skjermen syr sammen menyen for deg slik at du kan bruke originalfjernkontrollen til å kontrollere andre enheter som for eksempel en Apple TV. 

Denne modellen finnes i flere utgaver, alt ettersom hvilken forhandler du kjøper den hos. Vår erfaring er at forskjellen mellom disse er marginal, slik at du ikke går glipp av noe spesielt dersom du velger en NU7445 fremfor en NU7475.

I vår samletest var dette den beste TV-en når alt kom til alt. 

Derfor kårer vi Samsung UE55NU74** til årets beste billig-TV i 2018. 
Du kan lese hele testen vår av Samsung UE65NU74** her »

Annonselenke: Finn billigste pris på Samsung UE55NU74 hos Prisjakt

 

Årets beste premium-TV: 

Samsung Q9FN

Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
 

Skal du ha deg en premium-TV, altså en av toppmodellene til de ulike produsentene, koster det fort en del å være kar. 

OLED-teknologien har de siste par årene vært det du skal velge, spesielt om du ønsker deg et rått sortnivå. Men med introduksjonen av HDR, hvor du også skal ha mye lysstyrke i den andre enden av skalaen, har ikke årets OLED-modeller endret seg så veldig i forhold til i fjor. 

Derfor kom denne modellen fra Samsung, Q9FN, som jo er en LCD-TV, som et lite sjokk på oss da vi satte den opp i testlabben vår. Dette er nemlig en LCD-skjerm som kan holde tritt med OLED på opplevd sortnivå så lenge det ikke er helt mørkt i rommet, og det er meget imponerende til å være denne teknologien. Ofte har dette vært en av akilleshælene til disse skjermene. 

Samtidig har denne skjermen rikelig med lysstyrke å pøse på med når det trengs for HDR – et nivå OLED ikke er i nærheten av. Fargene er dessuten helt topp takket være kvanteprikketeknologi, og bevegelsene er jevne. 

I tillegg er dette en meget brukervennlig TV hvor du har en egen tilkoblingsboks som kun trenger en ganske tynn kabel til å føre frem signaler og strøm til selve TV-en. Det betyr at du kan henge den på veggen og for eksempel gjemme kabelen ved å male over den eller sparkle den inn i veggen. 

Til deg som spiller mye på TV-en vil også denne modellen være et godt valg. Den har meget lav inputlag, samtidig som du får støtte for Freesync.

Når TV-en ikke er i bruk, kan du velge at den skal replisere veggen du har hengt den på, noe som gjør den til noe mer enn bare en sort overflate når TV-en ikke er i bruk. 

Dette kombinert med Tizen-plattformen, som etter vår mening er den beste når det kommer til brukervennlighet, har Samsung laget et produkt som inneholder få svakheter, og som på mange andre områder tukter eller slår andre toppmodeller. 

Derfor kårer vi Samsung QE65Q9FN til årets beste premium-TV i 2018. 
Du kan lese hele testen vår av Samsung QE65Q9FN her »

Annonselenke: Finn billigste pris på Samsung QE65Q9FN hos Prisjakt

 

 

Årets beste actionkamera: 

GoPro Hero7 Black

 

  Foto: Vegar Jansen, Tek.no
 

For å først være klinkende klar: Et aktivitetskamera er ikke noen god erstatning for et vanlig kamera. Men hvis det er litt fart og spenning i det du filmer, er det rent imponerende hva man klemme ut av et produkt som ikke er mye større enn en fyrstikkeske.

Med Hero7 Black tar GoPro actionkameraene til et nytt nivå. Magien i dette kameraet går under navnet «HyperSmooth», som sørger for en spesielt imponerende bildestabilisering, men også på andre områder er det et bedre kamera enn den kun ett år gamle forgjengeren Hero6 Black.

På jakt etter ditt første aktivitetskamera, og vil ha noe fra øverste hylle? Da vil du ha Hero7 Black.

Har du et slikt kamera fra før, og føler du ikke kan få nok stabilisering? Da vil dette kameraet være en solid oppgradering. Vi skal ikke glemme at HyperSmooth-teknologien også leverer på oppløsninger og bildefrekvenser der det ikke engang eksisterer stabilisering på forgjengeren.

Det er altså ikke så mye å tenke på. Er du først ute etter et aktivitetskamera med god intern stabilisering, vet vi for tiden ikke om noe bedre alternativ enn GoPro Hero7 Black.

Derfor mener vi også at GoPro Hero7 Black er årets beste actionkamera.
Les hele testen av GoPro Hero7 Black >>>

Annonselenke: Finn billigste pris på GoPro Hero7 Black hos Prisjakt

 

Årets beste VR-produkt: 

HTC Vive Wireless Adapter

 

  Foto: Vegar Jansen, Tek.no
 

Det er mange sider ved dagens kommersielle VR-teknologi som har forbedringspotensial. Men dersom vi skal peke ut kun ett irritasjonsmoment, kommer den hersens ledningen mellom VR-maska og datamaskinen – eller «navlestrengen» om du vil – høyt opp på lista.

For som vi alle vet, lever kabler sitt eget liv. De vikler seg inn i det som vikles kan, enten det er føtter eller seg selv.

Derfor har vi savnet et trådløst alternativ siden vi prøvde HTC Vive for første gang, og i høst fikk vi også løsningen i form av HTC Vive Wireless Adapter.

Den sørger for at vi fritt kan bevege oss rundt og rundt og rundt uten å måtte dra på og bli belemret av ledningen. Spesielt befriende oppleves dette i VR-spill og -opplevelser som krever at du beveger deg litt.

Vive Wireless åpner også opp for bruk av større spilleområder. Faktisk vil vi si at det å ha litt plass å spille på er et stort poeng med dette utstyret. Pleier du i hovedsak å sitte eller stå relativt stille, kan du like godt holde deg til løsningen med kabel.

Sånn sett er ikke Vive Wireless for alle. Det legger til noen ulemper også, som at du må bytte batteripakke etter omtrent 2,5 timers spilling og at du må installere et WiGig-tilleggskort i PC-en din.

Men har du godt med plass og beveger deg mye, vil vi så avgjort si at det er en verdig VR-oppgradering for Vive.

Adapteren kan dog få et problem med AMD Ryzen-systemer, grunnet et for tiden ukjent problem med hovedkortarkitektur på disse systemene. Her forventer vi en løsning etter hvert.

Her er det altså litt å passe på, men når HTC Vive Wireless Adapter først fungerer, gir den VR-opplevelsen et solid løft. Derfor kårer vi den likevel til årets beste VR-produkt.
Les testen av HTC Vive Wireless Adapter >>>

Annonselenke: Finn billigste pris på HTC Vive Wireless Adapter hos Prisjakt

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen