Dette er de billigste mobilabonnementene i Norge.
Dette er de billigste mobilabonnementene i Norge.

Dette er de billigste mobilabonnementene du finner

Mens våre månedlige kåringer av Norges beste mobilabonnement fokuserer på abonnementskategorier som passer for folk flest, og vi nylig så på abonnementer for deg som trenger det aller, aller beste, er det en kategori som gjenstår: Abonnementene for deg som bruker mobilen veldig lite. 

Abonnement for 39 kroner i måneden 

Undertegnedes egen mor er et eksempel. Hun har riktignok en eldre iPhone, men bruker ikke datatrafikk i det hele tatt utover litt wifi hjemme. Hun ringer i snitt drøye halvannen time i måneden og sender også cirka 100 SMS. 

Vi tror ikke hennes bruksmønster er veldig uvanlig, og bruker derfor det som utgangspunkt. 

Det absolutt aller billigste abonnementet i Norge finner vi hos Telipol, kalt Telipol Basis. Det koster bare 39 kroner i måneden, men inkluderer ikke mer enn 50 ringeminutter, 50 SMS og 50 MMS.

Alternativene under hundrelappen er mange om du bruker mobilen lite. Noen av dem tilbyr selv fri bruk av samtaler, SMS og MMS. (Klikk på bildet for å komme til vår mobilkalkulator)
Alternativene under hundrelappen er mange om du bruker mobilen lite. Noen av dem tilbyr selv fri bruk av samtaler, SMS og MMS. (Klikk på bildet for å komme til vår mobilkalkulator) Bilde: Skjermdump

Ingen datatrafikk er inkludert, og all bruk utover den inkluderte mengden koster henholdsvis 89 øre minuttet for ringing, 99 øre per SMS og 1,99 per MMS. Hver megabyte koster 1,99 kroner, så om du bruker data i det hele tatt er sannsynligvis ikke dette abonnementet for deg. 

Et hakk opp 

Beveger du deg ett hakk opp hos Telipol, til abonnementet Telipol Medium, nærmer vi oss imidlertid en inkludert mengde som kan passe dagens tiltenkte forbruksmønster. Her får du nemlig 150 ringeminutter, 150 SMS og 150 MMS, i tillegg til 300 MB data. Prisen er nå 79 kroner i måneden, og overforbruk er priset likt som på det minste abonnementet. 

Dette er absolutt et tilbud som kunne passet for mange, men du må fortsatt leve med usikkerheten ved at du har en grense på forbruket og blir fakturert ekstra dersom du bruker mer enn dette. 

Du skal heller ikke mer enn en ekstra tier opp for å unngå denne usikkerheten. Chili Mobil tilbyr nemlig det som er Norges billigste abonnement med fri bruk av ringeminutter, SMS og MMS, nemlig Chili Basis til 89 kroner i måneden. 500 MB data er også inkludert, så du kan sjekke nettavisene et par ganger om dagen uten å bli fakturert ekstra for dette.

Sammenliknet med Telenor og Telias billigste abonnementer (som inkluderer det samme) uten aldersbegrensning, er dette å regne for et røverkjøp. Telenor og Telia tar nemlig stive 249 kroner i måneden. 

Også Ice har et liknende abonnement. Ice Mobil 500 MB gir fri bruk av ringeminutter, SMS og MMS og 500 MB data for 99 kroner i måneden.

Her betaler du altså en tier mer enn hos Chili Mobil, så la oss se på om det er noe i betingelsene som gjør at Ice er verdt den ekstra tieren. 

  Chili Mobil Basis Ice Mobil 500 MB
Pris 89,-/mnd 99,-/mnd
Nettverk Telia Ice/Telia
Hva er inkludert? Fri SMS, MMS og ringeminutter, 500 MB data Fri SMS, MMS og ringeminutter, 500 MB data
Hva skjer når du har brukt opp datamengden?  Hastigheten reduseres til 64 kbit/sek. Ingen overfakturering. Hastigheten reduseres til 64 kbit/sek. Ingen overfakturering.
Pris for datapakker 1 GB/98 kr, 3 GB/249 kr, 5 GB/349 kr 1 GB/79 kr, 3 GB/179 kr
Data rollover Ja Ja
EU/EØS inkl. Ja Ja 
Papirfaktura 49 kr/mnd 55 kr/mnd
Samtalepris Tyrkia til Norge 5,99 kr/min 6,25 kr/min
Samtalepris USA til Norge 2,49 kr/mnd 9,38 kr/mnd
Kundeservice  Femsifret nummer (som koster ekstra). Det åttesifrede utenlandsnummeret er sperret fra Norge. Femsifret nummer, men du kan ringe det vanlige (gratis) åttesifrede utenlandsnummeret også fra Norge.

Som vi ser er det lite som teller til Ices fordel her, og de har også noen fæle priser i enkelte land. Ice har imidlertid en litt billigere datapakke om du trenger 1 GB ekstra enkelte måneder, men vi anslår altså her at disse brukerne bruker veldig lite data, så det er ikke noe stort pluss. 

Ellers er det verdt å legge merke til for de lite digitalt kyndige at papirfaktura koster en god del hos begge - henholdsvis 49 kroner hos Chili og 55 kroner hos Ice.

Chili lar deg dessuten ikke ringe utenlandsnummeret til kundeservice for å slippe å betale ekstra for å ringe det vanlige femsifrede nummeret. Det gjør Ice, men Forbrukerombudet har krevd at alle skal benytte seg av et vanlige åttesifret nummer innen 15. oktober, så dette vil jevne seg ut. 

Det er altså liten grunn til å velge Ice over Chili for disse miniabonnementene. 

Hva så med kontantkort? 

Ifølge vår tjeneste Beste mobilabonnement er det Onecall som kommer best ut for kontantkort. Vi tar også med Chess, som ligger veldig nært. 

Vi regner altså med et forbruk på 100 minutter fordelt på 20 samtaler, 100 SMS og 5 MMS. Datatrafikk inngår ikke. 

  Onecall Kontant Chess Kontant
Oppstartspris 20 samtaler 7,80,- 19,80,-
100 ringeminutter  39,- 29,-
100 SMS 29,- 29,-
5 MMS 4,95,- 1,45,-
Sum 80,75,- 79,25,-

Som vi ser kan du altså slippe unna rimelig billig også med kontantkort. Om du bruker mer enn denne mengden en måned må du likevel betale mer, og det er ikke like fleksibelt å bruke i utlandet.

Den tieren ekstra for et abonnement med fri bruk er sannsynligvis et behagelig valg – da kan du la samtalen vare et kvarter ekstra om du skulle ønske det uten at det koster deg ekstra. 

Vår anbefaling 

For å oppsummere: Vi ville nok valgt Telipol Basis til 39 kroner i måneden om du benytter telefonen til å ringe litt iblant, men sjelden mer enn de inkluderte 50 minuttene, og ikke vil ha kontantkort. 

Om du ikke bruker noe særlig med data, men ringer og sender en del SMS, så er Chili Mobil Basis med fri bruk til 89 kroner i måneden en svært god deal.

Bruker du 1 GB eller mer, ville vi definitivt sett på vår vanlige kåring av Norges beste mobilabonnement

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen