Foto: Kazunori Morikawa og Eri Ishii

Teknofil De 10 beste optiske illusjonenene i 2012

Foto: Kazunori Morikawa og Eri Ishii

De 10 beste optiske illusjonenene i 2012

Lar du deg lure?

Neural Correlate Society har avholdt en konkurranse om de beste optiske illusjonene i 2012. Lar du deg lure? Her følger listen over de ti finalistene, inkludert vinnerne:

1. Hånden som forsvinner


Dette er årets vinner ifølge dommerne, og systemet tar i bruk syn, berøring og vår sans for posisjonering for å skape illusjonen av at den ene hånden har forsvunnet. Ved hjelp av å be brukeren tilpasse posisjonene på hendene over tid, blir man etter hvert lurt når skjermen viser noe annet.

2. Vanlige folk blir plutselig stygge


Når du ser direkte på ansiktene i videoen, virker de helt normale. Men så fort du begynner å fokusere på krysset i midten, ser de plutselig ut som et galleri med troll, orker og andre skrekkelige monstre. Fenomenet ble oppdaget ved en tilfeldighet av en student som plutselig la merke til at deformerte ansikter så på ham i et prosjekt.

3. Fargehjul

I denne fancy illusjonen kan du stille inn rotasjonshastighet og bakgrunnsfarger på en serie med fargerike prikker som spinner rundt. Både mønster og hastighet endrer seg når du manipulerer bakgrunnen, og illusjonen er nok til å få følelsen av en skikkelig psykedelisk tripp.

Se fargehjulet i aksjon hos Neural Correlate Society.

4. Horisontale kuler

Denne må du nesten se selv for å forstå. Et par kuler beveger seg i helt rett, horisonalt linje fra høyre og venstre, mens bakgrunnen endrer seg. Hvis du derimot begynner å se litt vekk fra bildet, begynner plutselig kulene å følge mønsteret isteden.

Sjekk ut illusjonen hos Neural Correlate Society.

5. Ulike hodestørrelser?

Hvilken utgave av denne personen har størst hode? Den tykke personen ser ut til å ha det største hodet, men begge har nøyaktig samme størrelse. Forskjellen ligger derimot i hake, kjeve og hals. Interessant nok møter vi på denne illusjonen i dagliglivet, ettersom oppfattelsen av en persons kroppsdel blir påvirket av andre deler.

Fortsett over til neste side for å se flere illusjoner!

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen