DDR533-minne fra Kingston

Selv om dagens prosessorer og hovedkort maksimalt krever minne på 200 MHz DDR (DDR400), "insisterer" nå flere og flere minneprodusenter på å tilby moduler som kan operere på langt høyere frekvenser.

Sist ut er Kingston Technology - som i dag slipper DDR533/PC4300-moduler for vanlige DDR-sokler. Modulene har timinger på 3-4-4-8 (CAS 3), som kanskje ikke er all verden å skryte av, men er til gjengjeld blant det raskeste som finnes på markedet for vanlige dødelige: 266 MHz DDR, effektivt 533 MHz.

Rekorden for raskeste DDR-minne i masseproduksjon går derimot foreløpig til OCZ og Corsair for deres DDR550-moduler.

De nye Kingston-modulene opererer på DDR533-hastighet ved 2,7 volt og er tilgjengelige i 256 og 512 MB-utgaver, samt i "pakker" med identiske moduler på 512 MB (2 x 256) og 1 GB (2 x 512. Alle modellene har kjølere av aluminium i blått eller sort.

Snart kommer også DDR-II med høyere timinger per MHz, og man kan spørre seg om ikke disse høye DDR (I) hastighetene er et slags øvelsesprosjekt for dagen dette skjer - eller om vi i det hele tatt trenger DDR-II. Foreløpig ser det iallfall ut til at DDR (I) vil holde ut en stund til.

Kingstons DDR533-moduler ser ikke ut til å ha kommet til landet enda, og pris og tilgjengelighet er ukjent enn så lenge.

(Kilde: Kingston Technology)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen