DDR2-minne i salg


Corsair XMS2 - DDR2-minnemodul

DDR2-teknologien er for lengst lansert som arvtakeren til DDR(1), og er allerede tatt i bruk for minnebrikker på skjermkort. Om ikke lenge ventes hovedkortprodusentene å følge etter, når Intel lanserer sine i915- og i925-brikkesett senere denne måneden. Men allerede nå er DDR2-minnemoduler i salg her til lands, med priser som får oss til å skjelve i knærne.

2500 kr for 512 MB
Eller hva sies om en 512 MB PC4300 DDR2-modul til den nette sum av 2500 kroner? Det er nemlig omlag hva du må betale for en XMS2-modul fra Corsair, med de heller labre timingene 4-4-4-12 [søk i prisguiden].

Vi forventer oss at flere produsenter tilbyr DDR2-minne om kort tid, og at dermed prisene vil falle, men dette er likevel en stiv pris å måtte betale. Særlig når man tar i betraktning at de første utgavene av DDR2-minne ikke vil tilby bedre ytelse enn dagens DDR(1). Grunnen er den langt høyere latencyen for DDR2, som nok må opp på minst PC5333-hastighet (DDR667) før den totale ytelsen kan overgå DDR(1).

En av fordelene med DDR2-minne er riktignok lavere effektforbruk og dermed mindre varmeutvikling, men for sluttbrukeren er utvilsomt ytelsen viktigere i dette tilfellet. I tillegg skal DDR2-minne være enklere å produsere, som bør gi seg utslag i lavere minnepriser på sikt. Dette vil uansett ta tid, og foreløpig er nok de fleste fornøyd med sine forholdsvis nyinnkjøpte "low latency" DDR(1)-minnemoduler.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen