DDR2-667 fra TwinMOS

TwinMOS er blant mange kjent for å produsere minnemoduler som er godt egnet for overklokking. Derfor kommer det kanskje ikke som noen overraskelse på de fleste at TwinMOS siktere høyere enn dagens spesifikasjoner når de først kommer med DDR2-moduler. Per i dag finnes det ikke en gang hovedkort og brikkesett med DDR2-støtte på markedet, og når Intels neste generasjons brikkesett kommer i mai/juni vil de debutere med DDR2-hastigheter på 533 "MHz" (266 MHz DDR).

TwinMOS sine DDR2-moduler topper ut på 667 MHz (333 MHz DDR) - som ikke ventes offisielt støttet av hovedkort før til neste år, men som til gjengjeld gir god takhøyde for overklokking av frontside-bussen til Intels neste prosessorer og hovedkort. AMD-fans vil kanskje følge disse modulene med spesiell interesse, ettersom AMD har uttalt at de ikke vil bruke DDR2 før DDR2-667 blir vanlig.

TwinMOS sine DDR2-moduler er i tillegg testet og godkjent av Intel Taiwan, som gjør TwinMOS til den første minneprodusenten som får modulene sine godkjent av disse. Det kan kanskje også forklare hvorfor de er litt sent ute med DDR2-modulene.

Produktene fra TwinMOS vil sannsynligvis variere i pris og størrelse, og selskapet har ikke gitt mer enn generell informasjon om teknologien de vil bruke og modulene de vil lage, som er:

  • DDR2-533 (266 MHz DDR) CL4 Unbuffered DIMM for desktop
  • DDR2-667 MHz (333 MHz DDR) CL4 Unbuffered DIMM for overklokking
  • DDR2-400 (200 MHz DDR) CL3 Registrert DIMM med ECC for servere

Som alltid er det verd å merke seg tilgangstidene på minnemodulene, som er omtrent det dobbelte av det som forventes at høytytende DDR(1)-minne.

Pris og tilgjengelighet er ukjent i skrivende stund.

(Kilder: Anandtech, TwinMOS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen