DDR-II for fulle seil i Micron

Det har lenge vært snakk om innføringen av DDR-II som hovedminnestandard for PC. Da det ble klart at Intel satset på DDR400, ble imidlertid denne innføringen ytterligere forskjøvet ettersom det ikke var nødvendig med to store standarder samtidig på markedet. Grafikkmarkedet har benyttet DDR-II og variasjoner av denne i lengre tid.

Tidligere denne uken bekreftet Micron Technology, en av de mest fremtredende minneprodusentene, at de er i full gang med å masseprodusere DDR-II-minnebrikker på 256-, 512 og 1024 Gb. Kapasiteten på minnemodulene vil ligge i hele det nødvendige spekteret fra 128 MB til 4 GB brikker.

Kommende vår introduserer Intel sine Grantsdale og Alderwood-brikkesett, der mesteparten (med et par unntak) støtter DDR-II. Både desktop- og serverplattformer skal flyttes over på DDR-II standarden til neste år og Intel ser faktisk ut til å være i første rekke. Planen er å fase ut DDR-I fullstendig innen 1. kvartal 2006.

Det er selvsagt flere andre minneleverandører som kommer til å produsere DDR-II brikker. Blant disse finner vi blant annet Samsung, Infineon, Elpida og Hynix. Ettersom hele industrien satser på DDR-II, forventes det ingen spesielt stor prisforskjell sammenlignet med DDR-I.

 

(Kilder: Digitimes, Extremetech, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen