DB2, Oracle for AMD64

AMD64 ser absolutt ut til å vinne nye slag. Denne ukens annonsering av støtte fra DB2 og Oracle kan karakteriseres som meget viktig ettersom dette er utbredte applikasjoner i enterprise-markedet. Dette kan faktisk føre til at Opteron-prosessoren blir enda mer aktuell i høyere segmenter, spesielt nå som det også er 4-veis systemer tilgjengelig. 8-veis Opteron-systemer vil trolig være tilgjengelig i løpet av dette året.

Opteron kan allerede nyte støtte blant de fleste større leverandørene av software. Det skal riktignok påpekes at man mange steder er enten på "beta" stadiet eller kun har lansert første versjon, noe som betyr at det er mye som kan kjøres softwaremessig både bugmessig og med tanke på optimaliseringer.

Full softwarestøtte fra DB2 og Oracle er imidlertid ikke noe som går stille i gangene og AMD har god grunn til å sprette champagnen. Oracle sin databaseløsning for AMD64 er faktisk tilgjengelig i dette øyeblikk, mens DB2 fortsatt er på Technology Preview stadiet. Applikasjonene er av det mer dyre slaget og kjøres gjerne i bedriftskritiske systemer.

Opteron kommer trolig til å bli en enda farligere konkurrent til Intel Itanium 2 etter at både DB2 og Oracle begge kan tilbys levert i kostnadseffektive AMD64-servere. Ukens annonsering tatt i betraktning med innføringen av 4-veis og kanskje senere 8-veis servere, gjør at AMD64 er på vei fra lavere serverklasser til "middle-end" og kanskje også "enterprise" i visse tilfeller.

 

(Kilder: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen