Test

Dave Chapelle?s Block Party

Se større versjon og flere bilder
Chapelle på scenen med John Legend.

Dave Chappelle er den yngste personen som noensinne har fått navnet sitt på Comedy Centrals liste over tidenes hundre beste komikere. Samme selskap tilbød ham 50 000 000 dollar for ytterligere to sesonger av suksessen "Chappelle’s Show". Like etter tilbudet stikker han av på en "åndelig reise" til Sør-Afrika, og fraskriver seg dermed retten på den enorme pengepremien. Ett år etter kommer "Dave Chappelle’s Block Party" ut på DVD, regissert av musikkvideo-guruen Michel Gondry ("Evig Solskinn i et Plettfritt Sinn").

Power to the people

Inspirert av dokumentaren "Wattstax" fra 1972 bestemmer Dave Chappelle seg for å arrangere en fest, et såkalt "Block Party", i Brooklyn høsten 2004. Arrangementet blir i tillegg filmet, og regningen, den tar Chappelle seg av. Franske Michel Gondry, kjent for å ha laget flere av Björks musikkvideoer, reklamer for Coca-Cola, Nike og Adidas, og ikke minst filmen "Evig Solskinn i et Plettfritt Sinn", står for regien. Han har også en viss tilknytning til en av artistene som opptrer, Kanye West, som han spilte trommer for på hitsingelen "Diamonds from Sierra Leone".

Utstyrt med gullbilletter og med et kamerateam hengende over nakken, besøker Dave Chappelle blant annet Ohio og New York for å dele ut gratisinvitasjoner til konserten sin; transport, kost og losji er inkludert. De inviterte blir busset opp til New York og plassert på hoteller i forkant av konserten, mens de som hadde invitert seg selv via internett fikk beskjed om å møte på et hemmelig sted i Chinatown, Manhattan, hvor de så blir kjørt til "the party of the decade".

Ukomplett i begge ender

Se større versjon og flere bilder
Chapelle varmer opp med det lokale skolekorpset.

"Block Party" markerer gjenforeningen av flere artister, hvor sammenkomsten til The Fugees er mest minneverdig. Grunnen til denne heller uventede gjenforeningen skyldes Columbia Records, Lauryn Hills plateselskap. De nektet henne å frigjøre rettighetene til solomaterialet hennes til bruk i denne filmen, så hun hentet like greit inn Wycleaf Jean og Pras Michel, som sammen med henne utgjorde et av 90-tallets største hip-hop- og R&B-band.

I tillegg til nevnte The Fugees får vi blant andre se Dead Prez, duoen Black Star (Mos Def og Talib Kweli), Kanye West, John Legend, The Roots, Jill Scott, Erykah Badu og Common i aksjon. Filmen mister litt fokus innimellom og poenget, hvis den er tiltenkt et, er ikke tilstedeværende. Er det musikalsk utfoldelse som er målet? Er det Dave Chappelles upåklagelige humor? Eller er det den upretensiøse moroa som arrangementet inviterer til? Sannsynligvis er det alt sammen, men "Block Party" lever allikevel ikke opp til det selvgitte kallenavnet: Party of the decade.

Dave Chapelle's Block Party   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen