Datoen for HTML5 er klar

Organisasjonen World Wide Web Consortium (W3C), som driver med utvikling og anbefaling av webstandarder, har i en pressemelding kunngjort at det skal satses på å ha en anbefaling klar for HTML5 i andra kvartal av 2014.

Denne kunngjøringen betyr ikke at W3C ønsker at webutviklere skal unngå bruk av HTML5 per i dag. Tvert imot oppfordrer organisasjonen til eksperimentering av den nye teknologien, og ønsker gjerne tilbakemeldinger fra utviklere. W3C har også lagt ut verktøy som kan brukes til å teste ut HTML5.

Arbeidsgruppen for HTML startet med utviklingen av HTML5 for fire år siden, og vil være den første anbefalingen for HTML etter dagens HTML 4.01, som ble anbefalt standard i 1999. Blant nyhetene i HTML5 er mulighet for multimedia som video og lyd.

W3C har nå kunngjort såkalt «last call» skisse for HTML5 i mai 2011, det betyr at da skal HTML5 være «feature complete», det vil si standarden vil ikke få flere funksjoner. Deretter vil W3C ta imot kommentarer fra blant andre nettleserutviklere, før forslaget blir klart, en prosess som altså skal ta tre år.

(Kilder: Cnet, W3C)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen