Dato for Windows 8-beta er spikret

Dato for Windows 8-beta er spikret

Dato for Windows 8-beta er spikret

Blir sluppet for massene på skuddårsdagen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nå er datoen mange har ventet på klar. Microsoft slipper betaversjonen av sitt kommende operativsystem Windows 8 på selveste skuddårsdagen 29. februar, på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

Microsoft kaller det ikke selv en beta, men som ZDNet påpeker blir det kalt for en såkalt consumer preview-utgave. Dette innebærer at testversjonen er for vanlige forbrukere, og ikke spesielt rettet mot datanerder eller andre entusiaster.

Et steg mot mobiler

Det er ingen tilfeldighet at Microsoft velger en mobiltelefonkonferanse for å markedsføre sitt nye operativsystem. Windows 8 vil som kjent rette seg mot brukere av spesielt nettbrett med sitt Metro-grensesnitt – som er designet for bruk med trykkskjerm.

Windows 8 inneholder i tillegg en rekke nyheter for ordinære PC-brukere. Start-knappen ser ut til å bli fjernet, det blir enklere å komme seg på nett, lettere å installere og du vil bli plaget mindre.

Høstslipp

Windows 8 støtter både brikkesett fra AMD og Intel som tradisjonelt blir brukt i Windows, samt ARM-prosessorer man vanligvis finner i Android-baserte telefoner og nettbrett.

Diverse maskinvareprodusenter forventer at operativsystemet blir lansert i høst, men Microsoft har ennå ikke kommet med en offisiell bekreftelse.

De som klør i fingrene etter å få testet ut Windows 8 kan dermed glede seg til 29. februar.

(Kilder: AllThingsD, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen