Dataspill gir viktige evner

Dataspill gir viktige evner

Å sitte foran skjermen og skyte folk i DOOM har ikke akkurat vært ansett som det mest nyttige man kan gjøre på fritiden. Nå er det likevel stadig flere undersøkelser som hevder at data- og TV-spill kan gi verdifulle egenskaper.

Ikke bare blir spillerne raskere til å betjene en datamaskin, det hevdes også at de trener opp hjernen til å tenke og jobbe fortere.

Bedre kirurger
Engadget skriver om en ny undersøkelse som er publisert i Archives of Surgery. Her har man sammenlignet kirurger som spiller TV- eller dataspill på fritiden med de som ikke gjør det.

Undersøkelsen viste at de som spiller dataspill minst tre timer per uke, scoret 42 prosent høyere i kirurgiske tester. De jobbet i gjennomsnitt 27 prosent fortere enn de andre, og gjorde 37 prosent færre feil.

Forbindelsen mellom spill og operasjon er kanskje ikke så fjern som man skulle tro. Mange kirurgiske inngrep går ut på å bruke instrumenter mens man følger med på en skjerm.

Trener øynene
Også synet skal bli bedre av å sitte foran en skjerm og spille. En undersøkelse ved Universitetet of Rochester i New York, viser at de som spiller dataspill noen timer hver dag i løpet av en måned, får forbedret synet med 20 prosent.

Årsaken skal være at synet blir presset til det ytterste ved actionfylte dataspill. Synet kan trenes opp, og ifølge Digi.no tror også spillekspert Tore Sand at det kan være noe i synsundersøkelsen.

Han hevder at actionspill kan forbedre reaksjonsevnen, siden kroppen må tilpasse seg og lære raskere for å forsvare sitt eget liv.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen