Guide
(Bilde: Shutterstock)

Datamaskinen har mange måter å hvile på

Hvile, søvn, dvale, standby – hva er egentlig forskjellen?

De aller fleste dyr går av og til inn i en eller annen form for hvile eller søvn. Noen kan også gå i dvale.

Stunder med nedsatt aktivitet gjelder også for andre ting her i verden, og vi sammenligner dem gjerne med de biologiske begrepene vi kjenner fra før. Derfor snakker vi gjerne om slikt som hvile og dvale for datamaskiner også.

Det er ikke så vanskelig å argumentere for å ta i bruk hvile- og/eller dvalemodus for bærbare datamaskiner. For selv om våre portable venner starter opp raskere og har fått langt bedre batteritid de siste årene, er det likevel en fordel å slippe å slå datamaskinen helt av og på. Det tar lenger tid, både med innlasting og det å starte programmene som trengs til arbeidet.

Å bare la datamaskinen stå på som vanlig er jo ikke noe godt alternativ for noe som går på batteri – for ikke å glemme at det fort kan bli som en liten varmeovn i en liten ryggsekk eller bag.

Men også stasjonære datamaskiner har mulighet for å slappe av i stedet for å være enten helt på eller helt av, noe som betyr at du både kan spare strøm og slippe å vente på lange oppstartstider. Det er med andre ord mye å tjene på å la PC-en slappe av innimellom.

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen