Guide
(Bilde: Shutterstock)

Datamaskinen har mange måter å hvile på

Hvile, søvn, dvale, standby – hva er egentlig forskjellen?

De aller fleste dyr går av og til inn i en eller annen form for hvile eller søvn. Noen kan også gå i dvale.

Stunder med nedsatt aktivitet gjelder også for andre ting her i verden, og vi sammenligner dem gjerne med de biologiske begrepene vi kjenner fra før. Derfor snakker vi gjerne om slikt som hvile og dvale for datamaskiner også.

Det er ikke så vanskelig å argumentere for å ta i bruk hvile- og/eller dvalemodus for bærbare datamaskiner. For selv om våre portable venner starter opp raskere og har fått langt bedre batteritid de siste årene, er det likevel en fordel å slippe å slå datamaskinen helt av og på. Det tar lenger tid, både med innlasting og det å starte programmene som trengs til arbeidet.

Å bare la datamaskinen stå på som vanlig er jo ikke noe godt alternativ for noe som går på batteri – for ikke å glemme at det fort kan bli som en liten varmeovn i en liten ryggsekk eller bag.

Men også stasjonære datamaskiner har mulighet for å slappe av i stedet for å være enten helt på eller helt av, noe som betyr at du både kan spare strøm og slippe å vente på lange oppstartstider. Det er med andre ord mye å tjene på å la PC-en slappe av innimellom.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen