Datamaskin får planter til å gro

Teknofil Datamaskin får planter til å gro

Datamaskin får planter til å gro

Dette er skikkelig grønn teknologi.

Her er en PC utenom det vanlige. Den tar begrepet «grønn teknologi» på alvor og dyrker nemlig såkalt wheatgrass – en plante i slektene Agropyron eller Elymus, som det så fint heter.

Datamaskinen er fullstendig funksjonell til tross for sitt grønne tak. Den er skapt av Mike Schropp, som tok i bruk donerte datadeler til det edle prosjektet.

Naturlig og ren

– Jeg husker ikke nøyaktig når jeg fikk idéen, men på et tidspunkt fikk jeg å få lyst til å se varmen fra en datamaskin bli brukt til å varme jord og hjelpe til med spiring, skriver Schropp på nettsiden sin.

Schropp fant ut at wheatgrass var det beste valget ettersom det er en naturlig plante og fordi den ser ren ut. Heldigvis for ham hadde han en haug med donerte datamaskiner tilgjengelig, slik at han kunne begynne å konstruere den floravennlige PC-en.

Varm prosessor

For de mer nerdete blant oss kan vi fortelle at Schropp brukte en Pentium 4-prosessor, RAM-pinner på 2 GB, en Maxtor-harddisk på 120 GB, Dell-hovedkort, en gammel FPS-strømforsyning og et donert kabinett.

Ifølge Schropp er Pentium 4-prosessoren beryktet for å bli veldig varm, og det visste han å utnytte. Etter å ha satt sammen passende maskinvare, tilføyde Schropp fire tuber for jorda og gresset. Deretter var det bare for PC-varmen å godgjøre jorda og spiringen.

Bygg den selv

Schropp planlegger å eksperimentere med andre planter, til og med blomster, i fremtiden. På denne PC-en installerte han Windows og Linux, ettersom den var ment til sønnen hans. Dermed kan sønnen lære å sysle med begge operativsystemene.

Hvis du har lyst til å bygge en slik PC selv, kan du sjekke ut Mike Schropps guide på nettsiden hans Total Geekdom.

(Kilde: Total Geekdom)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen