Datalagringsdirektivet utsettes

Datalagringsdirektivet utsettes

Terrorangrepet 22. juli får utilsiktede virkninger, datalagringsdirektivet foreslåes utsatt tre måneder av regjeringen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med 89 mot 80 stemmer, ble lovendringene som innfører EUs datalagringsdirektiv i Norge, vedtatt 4. april i år. Før den tid hadde debatten rast frem og tilbake mellom de ulike partiene, og blant folk flest. Lovendringen skulle ha trådd i kraft 1. april til neste år, men etter angrepet 22. juli i år har Regjeringen besluttet å utsette innføringen.

Datalagringsdirektivet ble unnfanget etter terrorbølgen som rystet verden i tiden rett etter årtusenskiftet, først med 11. september 2001 i USA, så med bombene i Madrid 11. mars 2004. Mens amerikanerne var raskt ute med sin The Patriot Act, så skulle det ta lengre tid i EU. Da det smalt i London 7. juli 2005 ble et lovverk for registrering av elektronisk kommunikasjon fremskyndet. Direktivet lagt frem og vedtatt den 15. mars 2006 med et overveldende flertall, men her i Norge har direktivet altså enda ikke trådd i kraft.

Terrorangrepet har skylden

For å få aktivisert datalagringsdirektivet må vi også ha på plass politiregisterloven, og arbeidene med denne har blitt forsinket grunnet angrepet 22. juli i år. Det sier seg kanskje selv, men når en bombe smeller midt blant der saksbehandlerne sitter å jobber så blir ting utsatt. Grunnet forholdene har følgende kommet på plass i forslaget til statsbudsjett:

«Ikrafttredelse er utsatt fra 1. april til 1. juli 2012 på grunn av vanskelige arbeidsforhold og noe redusert aktivitet i departementet etter terrorangrepet 22. juli.»

(Kilde: Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen