Datakortet lanserer eBorger

Den nasjonale lanseringen av eBorger vil skje i Dataforeningens lokaler 24. mai, hvor blant annet statssekretær Oluf Ulseth i Nærings- og handelsdepartementet tar utfordringen og skal gjennomføre eBorgertesten på direkten.

Lanseringen skjer dagen før eNorge konferansen om IT og innovasjon, hvor eBorger også vil bli vist frem. Der kan dem som vil ta testen og på stedet få bevist sin eBorger kompetanse.

Med introduksjonen av eBorger, har Datakortet a.s et tilbud til alle nivåer innen brukerkompetanse på data. eBorger retter seg mot personer som kun har behov for basiskompetanse på data. Opplæringen tar for seg helt grunnleggende kunnskaper om datamaskinen, tekstbehandling, Internett og e-post.

”Vi ser at store grupper av befolkningen ennå ikke er aktive deltakere i det nye informasjonssamfunnet, nå får de en enestående sjanse til å bli det. Mange personer ser med fortvilelse på at en rekke tjenester kun gjøres tilgjengelig ved hjelp av Internett eller e-post. Det forventes at alle skal kunne bruke en datamaskin, noe vi vet ikke er tilfelle. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Vår målsetting er at hele nasjonen skal ha en minimums IT-kompetanse, og den bør ikke være lavere enn det som er beskrevet i fagplanen for eBorger”, avslutter Bernt Nilsen.

eBorger består av opplæringsmateriell og eBorgertesten. Opplæringsmateriellet for eBorger produseres av flere forlag, og godkjennes formelt av Datakortet a.s. I tillegg godkjenner Datakortet kurssenter som tilbyr ordinær klasseromsundervisning over hele landet. Ved lanseringstidspunktet finnes det allerede over 50 godkjente eBorger kurssenter over hele landet, som alle tilbyr eBorgerkurs. Etter endt opplæring oppfordres kursdeltagerne til å gjennomføre eBorgertesten, som er inkludert i opplæringen, og med den få bekreftet at de innehar eBorgerkompetanse. Alle som består denne testen vil motta en eksklusiv eBorger nål, som synlig bevis på at de er en eBorger. eBorgertesten kan gjennomføres hvor som helst, forutsatt tilgang til Internett.

Flere av de sentrale aktørene i Norge er interessert i ”eBorger til folket” som konsept. På lanseringsdagen, er det ikke bare statssekretæren fra Nærings- og handelsdepartementet som stiller opp, også aktører som Utdanningsdepartementet, Abelia v/Paul Chaffey, LO, Seniornett og Vox deltar. I tillegg vil Finnmark fylkeskommune og fylkesbibliotek være til stede for å fortelle om Finnmark som det første eBorger fylket.

Datakortet er et internasjonalt ledende kompetansebevis som dokumenterer dine ferdigheter innenfor 7 moduler som kan tas i valgfri rekkefølge og antall:
-Grunnleggende IT-forståelse
-Bruk av datamaskin og operativsystem
-Tekstbehandling
-Regneark
-Database
-Presentasjon
-Internett og e-post

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen