Dataklynge bare om natten

Det er det australske sikkerhetsfirmaet Pure Hacking som utvikler distribusjonen, med tittelen CHAOS. Distribusjonen kan startes fra nettverket, og om et selskap har nok datamaskiner, kan dere lage en distribuert superdatamaskin.

Ideen oppstod da selskapet trengte å knekke passord fortere enn en vanlig hacker, som gjerne bruker 2 måneder bare på et eneste passord. Som en del av klientdemonstrasjoner er det nemlig veldig imponerende om du kan knekke et slikt passord på mye kortere tid.

CHAOS vil bli bygget som et kommersielt verktøy, og ikke som et leketøy, uttalte Ian Latter, seniorkonsulent i Pure Hacking, og referer til måten distribusjonen først ble utviklet på. Den oppstod nemlig som et kombinert leketøy og verktøy da han jobbet på et universitet.

CHAOS kommer til å benytte seg av openMOSIX-utvidelsen til Linux-kjernen, og distribusjonen vil bare være 6MB stor. Man vil bruke Quantian eller ClusterKnoppix som hovednoden i nettverket, og kjøre CHAOS fra alle arbeidsstasjoner. På denne måten blir det veldig enkelt å legge til og fjerne noder fra klyngen. CHAOS får også støtte for IPSec, som gjør det mulig å bruke distribusjonen over internett, uten å ofre sikkerheten.

Noen eksakt slippdato er ikke lovet, men Latter uttalte til ZDNet UK at CHAOS vil bli sluppet om flere uker. Hva det skal bety, er ikke godt å si.

Kilde: ZDNet UK

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen