(Bilde: Skjermbilde fra www.adobe.com/no)

Datainnbruddet hos Adobe er verre enn først antatt

Sjekk om du er blant de 150 millionene som er berørt. 

Tallene fra datainnbruddet på Adobes nettjenester i tidlig oktober blir bare verre og verre. Til å begynne med var det offisielle antallet brukerkontoer med innloggingsinformasjon på avveie 2,9 millioner. Deretter økte bare skandalen i omfang.

Les også: Brukerinformasjon og kildekode stjålet fra Adobe

Det neste tallet vi fikk høre var 38 millioner, og nå er det nyeste estimatet på antallet berørte brukere – inaktive kontoer inkludert - gått opp til hele 150 millioner.

Det verste er at slett ikke alle berørte brukere har blitt gjort oppmerksomme på datatapet fra Adobe.

Sjekk kontoen din!

Heldigvis er det noen som anstrenger seg mer enn det Adobe tydeligvis er interessert i. Sikkerhetsselskapet LastPass har publisert en nettside med et verktøy der du kan sjekke din egen brukerkonto hos Adobe. Du finner dette verktøyet her: https://lastpass.com/adobe/

Husk bare på at dersom denne tjenesten skulle melde at passordet ditt ikke er stjålet, så er det likevel sterkt anbefalt å bytte passord hos Adobe.

Det skyldes at nettjenesten som sjekker passordet bruker listene som hackerne har publisert på nettet, men det er ingen som vet om listene som har kommet ut er komplette.

Dårlige passord

Ifølge sikkerhetssiden Naked Security var krypteringen av brukerdataene svært dårlig.

Når det er sagt, har tidligere studier av passorddatabaser på avveie avdekket at de tre mest brukte passordene i verden er ”123456”, ”123456789” og ”password”, og dersom brukerne ikke bruker bedre passord enn som så, så har de kanskje seg selv å takke?

(Kilde: petapixel.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen