Data i utlandet litt mindre svindyrt
- Vi har lenge jobbet for reduserte priser i utlandet, og er veldig glade for å ha fått til et Europeisk samarbeid som sikrer kunden lavere og mer forutsigbare priser på datatrafikk, sier NetComs roamingsjef Kjell Kongelf, i en pressemelding.
Operatører i 28 land, deriblant Danmark, Spania, Storbritannia, Hellas og Frankrike, inngår i samarbeidet som NetCom og TeliaSonera har vært initiativtager til. Der prisene tidligere varierte stort mellom operatører, får kundene nå kun to ulike priser å forholde seg til.
- I TeliaSonera-nettene i Norden og Baltikum vil det koste 20 kroner pr megabyte, mens det vil koste 30 kroner i de øvrige landene som inngår i samarbeidet. Samtidig vil vi fortsette vårt arbeid for lavere datapriser både i Europa og resten av verden, og håper å kunne inkludere flere land fortløpende, sier Kongelf.

I pressemeldingen erkjenner Netcom at det fremdeles er alt for dyrt å bruke mobildata i utlandet.
- Der det før kunne koste 120 kroner å åpne en side på vg.no via mobilt bredbånd i Spania, vil det nå koste 30 kroner. Det er en etterlengtet utvikling, men fortsatt har vi et stykke igjen før utenlandsprisene når et akseptabelt nivå, sier Konglef.

Til sammenlikning lar Netcom deg surfe alt du orker for maks 20 kroner i døgnet så lenge du er i Norge. Selskapet selger også en rimelig løsning som gir fri bruk av data i Norge på kveldstid og i helger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen