Mesh-konseptet går ut på at hovedenheten kommuniserer med satellittene eller forlengerne, gjerne via en dedikert kanal. Noen støtter videre kommunikasjon mellom satellittene, andre krever at de kobles til hovedenheten. (Bilde: Colourbox/Stein Jarle Olsen/Tek.no)

Dårlig wifi hjemme? Nå kommer løsningene som skal hjelpe deg

"Alle" kommer med mesh-nettverk.

Er det ett teknologi-problem som går igjen hjemme hos folk i dag, så er det gjerne at den trådløse dekningen er for dårlig. Ofte får nettleverandøren skylden, mens det i praksis skyldes at ruteren er for svak eller plassert helt feil. 

Noen har installert en såkalt rekkeviddeforlenger, som i noen tilfeller kan løse en del problemer, men samtidig kan bringe opp flere nye.

Halvmoderne til moderne rutere har gjerne to til tre nettverksnavn (SSID-er) allerede, ett for 2,4 GHz- og ett til to for 5 GHz-båndene, og hvis du kobler til en rekkeviddeforlenger får du vanligvis ytterligere et nettverk med eget navn. Da kan du ende opp med en SSID-salat som ser omtrent slik ut: 

  • Hybelkanin
  • Hybelkanin_5GHz_1
  • Hybelkanin_5GHz_2
  • Hybelkanin_5GHz_1_EXT

Dermed må du manuelt inn og bytte nettverk når du flytter deg gjennom boligen, og i tillegg blir hastigheten halvert for hver forlenger fordi den i praksis spiser av akkurat samme nettverkskapasitet som resten av enhetene dine gjør. Ikke optimalt, og i alle fall ikke spesielt brukervennlig. 

Noen nye forlengere har riktignok fått muligheten til å motta på ett bånd og sende videre, gjerne kalt ExpressWay eller Crossband, men konsekvensen er fortsatt den samme, nemlig at den totale båndbredden i nettverket blir redusert. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (14)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen