Dansker tier mobiltelefonen

Det danske firmaet Blueposition har i samarbeid med det tidligere Ericsson-eide selskapet BlipSystems utviklet Blueposition BLIS4phone, en ny Blåtann-basert løsning som skal gjøre mobiltelefoner mer responsive til miljøet rundt seg. Dette innebærer at telefonen vil kunne slå av ringetoner i møtelokaler, såvel som å automatisk viderekoble til eventuelle kollegaer mens man spiser lunsj.

Blueposition BLIS4phone kjører på BLIS4-plattformen, som muliggjør lokalisering av Blåtann-telefoner ved hjelp av strategisk plasserte Blåtann-antenner, som fanger opp de telefonene som er innen rekkevidde og justerer profilen på de telefonene som er innen rekkevidde slik at de hele tiden er tilpasset omgivelsene.

Tanken bak prosjektet er at man skal kunne innstallere systemet på arbeidsplasser der det jobber mange mennesker med mobiltelefoner, som kan forstyrre omgivelsene. Ved å plassere en sender som justerer profilen til telefonene i hvert eneste rom vil man dermed eliminere det som i følge undersøkelser er irritasjonsfaktor nummer én på dagens arbeidplasser foran både sjenerende kroppslukt og printere som bråker, nemlig ringende mobiltelefoner.

Systemet er ventet å bli særlig populært på arbeidsplasser som baserer seg på såkalte åpne kontorløsninger, der det kan jobbe flere titalls mobileiere i samme rom. IDC Mobile Telephony har dessuten gjort en undersøkelse som avslører at 79 prosent av mobilbrukerne vanligvis velger å viderekoble telefonen til mobilsvarereren sin når de ikke har anledning til å snakke i telefonen, enten ved å gjøre det manuelt eller rett og slett slå av telefonen. Ved å plassere en BLIS4phone-antenne i matsalen vil telefonen automatisk kunne bli viderekoblet til en kollegas telefonnummer når man går til lunsj.

Det største problemet med prosjektet er imidlertid at Blåtann er en funksjon man vanligvis kun finner på dyrere profftelefoner, noe som igjen betyr at en stor del av ansatte på de fleste arbeidsplasser har telefoner som ikke kan brukes sammen med Blueposition. Det kreves også at telefonen har støtte for å kunne skape en kunstig serial-port over Blåtann, noe ikke alle Blåtann-telefoner har.

Vi vil tro både Blueposition BLIS4phone og lignende konsepter i fremtiden vil kunne bli populære investeringer på mange arbeidsplasser, noe som absolutt burde kunne medvirke til å skape et triveligere og mindre stressende arbeidsmiljø for tusenvis av kontorarbeidere verden over.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen