Dansker redd mobilteknologi

Problemet er bare at de ikke benytter seg av de nye mulighetene de nye mobiltelefonene har å by på.

Har mulighetene men bruker de, ikke
Nye mobiltelefoner med internett, kamera, MMS og blåtann selger veldig godt i Danmark. Danskene vil nemlig ha det nyeste og beste på markedet. Men ifølge Erhvervsbladet er lysten på å bruke de nye funksjonene som følger med telefonene veldig lav.

Tall fra IT- og Telestyrelsen i Danmark viser for eksempel at det er meget få av de 2,2 millioner danskene som har investert i et internett-abonnement til mobiltelefonen som faktisk bruker det.

- Danskene har enda ikke tatt mobilt internett til seg, og det er også derfor vi enda ikke har lansert 3G i Danmark, sier administrerende direktør Mads Middelboe fra TDC Mobil til Erhvervsbladet.

I stedet for å utnytte de nye mobilenes kamera og internett-muligheter foretrekker danskene stadig å bruke SMS. Men teleselskapet TDC mener markedet vil vokse når folk blir mer kjent med teknologien. TDC har da også i de seneste halvår økt trafikken på mobilnettet med nesten 150 prosent. Dette med aggressiv markedsføring av tilbudene de har.

- Selv om tallene fremdeles ser nedslående ut,; gir de allikevel grunn til optimisme fordi veksten er stor. Og det er på bakgrunn av det at vi senere i år vil gå i gang med 3G-nettet, sier Mads Middelboe

Ikke engang MMS har slått skikkelig gjennom hos danskene. I siste halvdel av 2004 sendte hver danske kun 0,6 MMS beskjed per måned i gjennomsnitt, mens det ble sendt hele 114 SMS-er.

Vi nordmenn er betydelig flinkere til å benytte oss av all den nye teknologien. Vi sender omkring 10 ganger flere MMS-beskjeder per måned enn det danskene gjør.

Og det er ikke fordi man mangler muligheter for MMS i Danmark. Stort sett alle mobiltelefoner på markedet er utstyrt med tilgang til internett og omkring 75 prosent har et kamera.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen