Dansker lurt av falsk Bill Gates

Selv om sikkerhetsselskapene stadig advarer mot søppelpost og tilbud som er for gode til å være sanne, så er det mange som ikke klarer å la vær å gå på limpinnen. Denne gangen var det Bill Gates sin formue som lokket, og selv dansker som jobbet i skattevesenet lot seg lure.

Bill Gates deler ut penger
Den siste tiden har en kjedemail hvor Bill Gates angivelig deler av sin store formue tatt runden i Danmark. I mailen står det at mottakeren vil motta 240 euro om de fører opp sitt eget navn på mailen og sender den videre.

- Dette er ingen spøk. Bill Gates (eier av Microsoft) deler ut av sin formue. Hvis du ikke tar denne mailen alvorlig vil du angre, står det i kjedemailen, ifølge Comon.

Videre står det å lese at kjedemailen er en del av et forsøk som avholdes i samarbeid mellom AOL og Microsoft. Selvfølgelig er det hele kun lureri. Mailen har sitt opphav i Spania, og Microsoft benekter både at selskapet eller Bill Gates har noe planer om å dele ut penger.


De fleste spammailer går rett i søpla, noen tilbud er derimot for gode til å motstå.

Fagsjef i skattetaten gikk fem på
De fleste vil forstå at slike mailer er lureri fra ende til annen. Det stopper likevel ikke folk fra å håpefullt skrive sitt navn på mailen. Blant annet har fire medarbeidere i skatteetaten i Eidsberg skrevet under på meldingen. Blant disse en fagsjef. Du skulle tro at en slik stilling tilsier at du vet bedre enn å skrive under på luremail.

Til Comon kan fagsjefen opplyse at han enda ikke har sett noe til de 240 euroene han ble lovet. På den annen side har heller ikke andelen søppelpost i hans innboks økt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen