Danskene får mobilt bredbåndskontantkort

Danske TDC har lansert "Bredbånd 2-Go Cash", som er et kontantkortprinsipp hvor man kjøper tilgang til mobilt bredbånd for en uke eller en dag.

170 kroner for en uke

Prisen er 149 danske kroner for en uke og 39 danske kroner for en dag, eller omtrent 170 og 45 norske kroner. TDC tilbyr også en startpakke som inkluderer USB-modem og en ukes forbruk til 399 danske kroner.

Prisene virker, sammenlignet med norske priser, noe stive. De fleste operatørene i Norge tilbyr en makspris på 50 kr døgnet på mobilt bredbånd og ofte så lavt som 20 kr døgnet dersom man surfer fra mobilen.

Fordelen med det danske kontantkortsystemet er at man slipper å binde seg til noe, og man kjøper tilgang ved behov. Produktet er i hovedsak rettet mot folk som ønsker tilgang til nettet i forbindelse med ferie, hytteturer og lignende.

Kjøpes i butikk eller på nett

Ved første gangs bruk må man kjøpe pakken i en dagligvarebutikk, videre kjøp av tid kan gjøres med kredittkort på nettet.

– Vi kan se at danskene bruker nettet mer og mer, også når de ikke sitter hjemme. Dermed stiger behoved for å være på nett uavhengig av tid og sted, sier Jesper Theill Eriksen, konserndirektør i TDC.

Teleselskapet 3 tilbyr en lignende løsning i Danmark som heter "Eazy Internet Tank of Surf". Deres løsning koster 10 kr mindre for dagsaksess og skal tilby høyere datahastigheter. 3 på sin side distribuerer ikke sin løsning i kiosker og dagligvarebutikker og dermed må man kjøpe tilgang på nett eller i en av 3s egne butikker.

Foreløpig har vi ikke sett noen tilsvarende løsninger i Norge. På spørsmål om Telenor vurderer, eller har vurdert lignende løsninger svarer informasjonssjef Per Aril Meling: – Telenor vurderer kontinuerlig ulike produkter og målgrupper tilpasset disse, men har ikke besluttet om vi skal lansere kontantkort for det mobile bredbåndsmarkedet. Imidlertid er det endel kunder som bruker mobilen som modem og surfer til maks kr 10 pr. dag opptil 200 MB. Dette produktet er egentlig tilpasset smallscreen- markedet, men blir brukt av de som av og til sjekker mail og nyheter.

OneCall har ingen planer om en lignende løsning, mens Øyvind Vederhus hos Netcom uttaler at – vi vurderer lignende løsning, men foreløpig litt tidlig å si når og hvordan.

(Kilde: Politiken)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen