Hvor mye skal du ha for dine private opplysninger?
Teknofil
Hvor mye skal du ha for dine private opplysninger? (Bilde: Shutterstock)

Danskene er villige til å bytte private opplysninger mot rabatter

Så lite skal til.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som mange nordmenn er også danskene opptatt av å beskytte privatlivet på nettet. Men nå har en ny undersøkelse vist at de er villige til å selge sine private opplysninger for en billig penge.

I konkurranser og i bytte mot gratis produkter og rabatter, er nemlig mellom en tredjedel og halvparten av de spurte villige til å utlevere personlige data som de ellers ikke ville gitt fra seg.

Om de i tillegg har stor interesse for produktene til selskapet som ønsker informasjonen, er halvparten interessert i å gi fra seg opplysninger utover det vanlige, forteller nettstedet Version2.

Billigere forsikring frister

Et eksempel som trekkes frem handler om forsikring. 25 prosent av de spurte ville sagt ja til å bære et armbånd som overførte helse- og bevegelsesinformasjon til forsikringsselskapet i bytte mot 25 prosent rabatt på forsikringen. 57 prosent ville sagt nei.

Om det er snakk om en bilforsikring, vil hele 45 prosent av de spurte gi forsikringsselskapet tilgang til å installere en boks som overvåker hvor de drar, mot 25 prosent rabatt. Her ville bare 25 prosent av de spurte sagt nei.

Undersøkelsen baserer seg på 2000 svar fra et representativt utsnitt av befolkningen. Du kan lese hele rapporten på nettet.

Det er vanlig å bry seg om personvern, men hva gjør du egentlig med det?
Visste du at 60 prosent av alle mobilapper truer personvernet ditt?

(Kilde: Version2.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen