Danske nettsider hacket

Tusenvis av nettsider fra Danmark og andre europeiske land er blitt hacket i det siste. Dette er angivelig gjort i protest mot visning av karikaturtegninger av profeten Muhammed i den danske avisen Jyllands-Posten.

Selskapet Zone-H.org, som har oversikten over serverinnbrudd over hele verden, har registrert over 600 angrep på webservere i Danmark i det siste. På søndag alene opplevde 200 danske nettsider innbrudd. Det er servere i Danmark og Israel som står høyest på innbruddstatistikken. Det finske antivirusselskapet F-Secure har publisert bilder av nettsidene etter at serverne er blitt angrepet. "Internet Islamic Brigade" og andre grupper kommer her med trusler av ulike slag mot blant annet Danmark.

Det store antallet vellykkede innbrudd på nettsider i Europa skyldes først og fremst at det har primært vært snakk om angrep mot hjemmesider til privatpersoner, og hjemmesider for foreninger og mindre bedrifter hvor nettsikkerheten er minimal. Hackerangrepene er typisk utført via velkjente sikkerhetshull i webserveren. Dette forteller Peter Kruse fra sikkerhetsselspaket Csis til det danske tidsskriftet computerworld.dk.

Kilder: eweek.com, computerworld.dk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen