Danske 3G-problemer

Tele2 har et godt samarbeid med Telenor i Norge og Sverige, men i Danmark er vennskapet skrantende. Tele2 og Telenor har fått til en avtale som gir dem tilgang til hverandres nett i Norge og Sverige. Det er den viktige 3G-lisensen som forsurer forholdet i Danmark. Denne må Telenor skaffe seg hvis de fortsatt skal samarbeide med Tele2 Danmark.

- Vi bruker i dag nettet til Sonofon til våre danske mobilkunder, og jeg forventer da at Sonofon får en 3G-lisens. Skjer ikke dette så går vi til en av operatørene som har lisens, sier Lars-Johan Jarnheimer, direktør i Tele2 til Berlingske Tidende.

Vil leie kapasitet i 3G-nett
Hos Sonofon er man klar over alvoret i truslene fra Tele2. De er i dialog med Tele2 for å få en løsning på situasjonen.

- Det her legger ekstra press på oss for å få en 3G-lisens. Det her er en sak vi diskuterer helt åpent med Tele2, og vi vil gjerne tilby 3G-telefoni til dem. Men jeg er klar over at Tele2 like gjerne kan skifte til en annen operatør, sier Allan Koch, Sonofons konsernsjef

Tele2 er ikke selv interesserte i å by på den ledige lisensen i Danmark. De vurderer det som bedre og mye billigere å leie kapasitet fra en av de tre eller fire som bygger ut 3G nett i Danmark.

I øyeblikket har tre teleselskap 3G-lisens i Danmark. Det er TDC, TeliaSonera og 3. Per i dag er det bare 3 som har åpnet nettet for allment bruk.

Da TeliaSonera kjøpte Orange, valgte de å levere Oranges 3G-lisens tilbake til IT- og Telestyrelsen, som anbefaler at den legges ut på auksjon. Eksperter har tidligere uttalt at den siste lisensen kan bli solgt for omkring 500 millioner kroner. Dette vil da være halvparten av hva TDC, TeliaSonera og 3 har betalt for sine lisenser.

Hvem som ender opp med den ledige lisensen i Danmark skal avgjøres i løpet av våren eller sommeren. Da får vi se hvordan vennskapet mellom Tele2 og Telenor er etter dette.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen