Dansk domstol mot The Pirate Bay

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En dansk domstol har besluttet at danske nettbrukere skal stenges ute fra torrentnettstedet The Pirate Bay, dvs danske nettleverandører er pålagt å blokkere tilgangen til sine kunder.

Avgjørelsen kommer etter at danske filmprodusenter, forleggere og platebransje for ett år siden gikk rettens vei mot nettleverandøren Tele2 for å stoppe det de mener er ulovlig kopiering og spredning av opphavsrettslig beskyttet materiale. Dommen skal også gjelde for alle de andre nettleverandører i Danmark.

Nettleverandørene TDC, Telia og Telenor i Danmark har imidlertid bestemt seg for å ikke følge avgjørelsen. Nå truer retten med dagbøter.

Jens Ottosen-Stött, leder for den danske telekomindustriens bransjeforing (TI), forsvarer avgjørelsen til nettleverandørene ved å si at selve kommunikasjonen med Pirate Bay i seg selv ikke er krenkelse av opphavsretten.

– Dersom det skal være ulovlig å surfe på nettsiden til The Pirate Bay, medvirker vi også til ulovligheter ved å tillate kundene å surfe på på Youtube, Myspace, Google og ellers på nettet, mener Ottosen-Stött.

(Kilde: Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen