Dansk blokade av Pirate Bay
Teknofil

Dansk blokade av Pirate Bay

Danske Tele2 har lenge sperret tilgangen til nettsiden The Pirate Bay for sine kunder. Nå går landets største teleleverandør også inn med sperrer.

Det var etter en domsbesluttelse etter krav fra IFPI at danske Tele2 måtte sperre sine kunder uta av The Pirate Bay. Fra og med i går fikk Danmarks største leverandør av teletjenester TDC på plass lignense sensur på sitt nett. Dermed kommer svært få dansker seg inn på nettsiden The Pirate Bay. Flere mindre selskaper har derimot åpne linjer, men TDC alene har over 50 prosent av de danske markedet.

Det spørs likevel om dette vil stanse danske pirater. The Pirate Bay er ikke alene om å lenke til torrenter som kan lastes ned. Nettstedet Mininova har for eksempel et rikt utvalg som fortsatt står åpent for danske nettbrukere. Pirater kan samtidig ta omveien om en proxyserver, hvor de får tildelt ny IP, og fortsatt komme seg inn på The Pirate Bay.

IFPI har tidligere ytret at de gjerne vil ha lignende blokkering her i landet. En samlet telebransje har derimot sagt at de ikke har noen interesse av å skulle kontrollere hvilke nettsider kundene kan gå inn på. TDC på sin side valgte å få på plass sperrer før en eventuell rettssak fra IFPI sin side. Tele 2 har anket dommen de fikk i fjor.

Kilde:
IDG.se.
Torrentfreak.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen