Dansk mobilprodusent utfordrer de store

Dansk mobilprodusent utfordrer de store

Lumigon satser på skandinavisk design i sin nye designmobil.

Lumigon T2 er laget i glass og rustfritt stål. (Foto: Lumigon)
Lumigon T2 er laget i glass og rustfritt stål. (Foto: Lumigon)

Mobiltelefonen Lumigon T1 ble presentert for første gang på Mobil World Congress i februar 2010, etter å ha vært under utvikling i lang tid. Etter den store lanseringen for snart to år siden, har imidlertid ingen hørt noe mer fra selskapet.

Den første Lumigon-mobilen ble forsinket gang på gang, og så aldri dagens lys. Nå prøver den danske produsenten på nytt.

Etterfølgeren Lumigon T2 blir lansert på Mobile World Congress i Barcelona idag, og er oppgradert med mer avansert maskinvare enn den opprinnelige T1-modellen hadde. Telefonen er laget i glass og rustfritt stål, og ifølge Lumigon er det klare referanser til skandinaviske designtradisjoner.

Den opprinnelige Lumigon T1-mobilen var utstyrt med en Freescale-prosessor, men på grunn av problemer med å få denne til å fungere som den skulle måtte Lumigon bytte til en annen prosessor levert av Qualcomm. Dermed måtte mye av programvaren til telefonen skrives om.

Lumigon T2 kommer med en 1,4 GHz Qualcomm Snapdragon-prosessor og en 3,8-tommers skjerm.

Fungerer som universalfjernkontroll

Telefonen har en del spesielle funksjoner du vanligvis ikke finner på andre mobiler. En innebygget infrarød sender lar deg bruke mobiltelefonen som en universalfjernkontroll. Dette fungerer ved at du lærer den opp til å gjenta de samme kommandoene som dine øvrige fjernkontroller. T2 skal også ha gjenkjenning av "fakter" (gestures), slik at du for eksempel kan vifte med hånden for å navigere med menyer på en skjerm.

Over skjermen har T2 en såkalt aktivitetsknapp, som kan programmeres til å utføre en bestemt kommando, selv om mobiltelefonen er låst. Du kan for eksempel holde knappen inne lenge for å skru på "lommelyktfunksjonen" eller kort for å ringe et forhåndsprogrammert telefonnummer.

Mobilen.no er tilstede på Lumigons pressekonferanse, og kommer med oppdateringer derfra senere.

Les også: Slik blir Mobile World Congress 2012

Mobilen har tre journalister tilstede i Barcelona, og vil holde deg oppdatert på nyheter derfra i løpet av de neste dagene. Vil du være sikker på å ikke gå glipp av noe? Lik oss på Facebook! Vi legger ut oppdateringer på Facebook-sidene fortløpende.

Les også: Sonys lanserer "neste generasjon" smartmobiler

Klikk her for å lese flere nyheter fra Mobile World Congress 2012

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen