Bildet er av en speiderdrone kalt Aeryon og har ingenting med den danske dronen å gjøre.

Teknofil Dansk drone kan redde deg fra drukningsdøden

Bildet er av en speiderdrone kalt Aeryon og har ingenting med den danske dronen å gjøre.

Dansk drone kan redde deg fra drukningsdøden

Kaster ned redningsvester til folk i nød.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Danskene er flittige for tida og utvikler en drone som kan bidra til å redde, fremfor å ta liv. Den fjernstyrte dronen er tenkt å assistere livreddere og tar med seg sin egen oppblåsbare flytevest til havs – hvor dronen kaster den ned til folk i nød.

Oppfinneren Carsten Elkjær står bak den hjelpsomme dronen og forteller til Elektronikbranchen.dk at han har jobbet med droner i en årrekke, og at han savnet droner som kan bidra i redningsarbeid.

Kinect-drone

Den nåværende redningsdronen fjernstyres med Nintendo Wii-aktige kontroller og er bare begynnelsen, om vi skal tro Elkjær. Neste steg i utviklingen er en langt mer avansert utgave, hvor oppfinneren benytter bevegelsessensorene hos Kinect-systemet fra Microsofts Xbox-spillkonsoll.

Hensikten med å blande inn Kinect er å få redningsdronen til å automatisk fly til en vinkende person i vannet. Deretter vil dronen kaste ut sin flytevest, slik at personen kan holde seg i live frem til en redningsbåt når frem.

Overvåkning

Livredningsarbeid er ikke det eneste slike droner kan brukes til. Overvåkning er et aktuelt emne, og mye tyder på at de vil bli brukt til slike gjøremål i fremtiden, skriver Digital Journal.

Det har nylig blitt satt i gang en lovprosess i USA, hvor det blir åpnet for at droner kan fly i landets sivile luftrom. Det er ventet at presient Obama vil støtte planene, og loven krever at luftfartsmyndighetene i løpet av de neste to årene utvikler spesifikke retningslinjer. Disse tillater opptil 30 000 fjernstyrte overvåkningsdroner i USAs luftrom.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen