Danner ny 3G-gigant

Amobil kunne tidligere i år skrive at de japanske mobilprodusentene NEC, Panasonic og Toshiba var i samtaler om en felles allianse mot Nokia. I går kunne selskapene Panasonic og NEC melde at samtalene har bært frukter, og at de nå går sammen med Texas Instruments om et felles mobilselskap kalt Adcore-Tech - men uten Toshiba.

Med 12 milliarder yen i startkapital skal selskapet være et heleid datterselskap av de tre. Mens Texas Instruments får en eierandel på 12 prosent, vil NEC og Panasonic stikke av med 44 prosent eierandel hver.

Som vi skrev tidligere i år, så kommer samarbeidet som en konsekvens av stadig hardere konkurranse og at Panasonic har opplevd å miste grepet om det europeiske markedet. NEC selger fortsatt 3G-telefoner gjennom operatørene 3 og Vodafone, men opplever også å bli skviset av markedsleder Nokia og en rekke andre.

Adcore-Tech skal etter planen presentere sine første teknologiløsninger i 2007. Selskapet vil få tilgang til mobilteknologi fra moderselskapene, som så skal videreutvikles til en felles plattformer og tekniske og programvaremessige løsninger. Disse skal så lisensieres ut til Panasonic og NEC, og andre selskaper som måtte ha interesse. Adcore-tech har som mål å bli markedsledende innen slik utvikling.

Panasonic har tidligere uttalt at de kanskje vil komme tilbake på det europeiske markedet med 3G-telefoner. Om planene fortsatt består, kan det hende at vi til neste år får se de første telefonene med teknologi fra det nye selskapet.

Ønsker du å vite mer om selskapene og eventuelle fordeler et samarbeid vil bringe, kan du lese vår artikkel "Sammen mot Nokia" fra april.

(Kilder: Mobileburn)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen