Danner allianse mot ASUS


ASUS kan skape priskrig på budsjettkort, tror konkurrentene

Når ASUS kommer på markedet med budsjett-grafikkortene i X-serien, regner de aller fleste med at de vil komme med svært aggressive priser for å vinne markedsandeler raskest mulig. Flere mindre taiwanske produsenter frykter nå det verste, og skal ifølge Digitimes være i ferd med å alliere seg for å motstå presset.

Albatron, Tul/Powercolor, Chaintech, Prolink og Gainward er ikke akkurat småfisk for de fleste, men ASUS er en av verdens største produsenter av hovedkort og grafikkort, og har ressurser nok til å kunne kjøre rått på pris.

Formålet med alliansen, som ikke er fullført i skrivende stund, skal være å øke forhandlingsstyrken til selskapene mot brikkeprodusenter som ATI og NVIDIA - og dermed få bedre priser for grafikkbrikkene de bruker. På den måten håper de å oppnå omtrent samme vilkår som ASUS, og dermed å kunne følge med på en priskrig på budsjettkortene.

De fleste medlemmene av alliansen er såkalte "fabless"-produsenter, som bare designer og markedsfører kortene - mens selve produksjonen foretas av andre. Prolink har derimot sin egen fabrikk og denne skal stilles til disposisjon for alliansepartnerne for testing av nye designer.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen