Danmarks virtuelle slektning er et åpent prosjekt som alle skal kunne bruke som de vil – men definitivt ikke ødelegge.
Teknofil
Danmarks virtuelle slektning er et åpent prosjekt som alle skal kunne bruke som de vil – men definitivt ikke ødelegge. (Bilde: Miljøministeriet: Geodatastyrelsen/YouTube)

Danmark er under angrep

...men bare i Minecraft.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For ikke lenge siden begynte Danmarks miljødepartement å sysle med noe utenom det vanlige: de begynte å lage en kopi av hele Danmark i Minecraft.

Nå viser det seg imidlertid at en tullete liten glipp har fått uante konsekvenser, skriver Engadget. Data-Danmark er nemlig under angrep!

Ikke et smutthull – en kolossal glipp

Angrepet på det virtuelle Danmark dreier seg i hovedsak om at visse områder er blitt fjernet og sprengt bort, men det har også skjedd andre ting. Noen fant det for eksempel for godt å redekorere et område med amerikanske flagg.

I utgangspuntket skal det fra serverens side være umulig å bruke virtuell dynamitt til å redekorere områder inne i Minecraft-Danmark. Dette kan imidlertid omgås ved å laste gruvevognene fulle med det eksplosive stoffet, istedenfor å ta det med inn stykkvis.

Noen har funnet det for godt å dekorere et område med amerikanske flagg.
Noen har funnet det for godt å dekorere et område med amerikanske flagg.Foto: Faksimile fra Engadget

Det at man overså dette gjør det altså ikke bare mulig å ta med seg dynamitt inn; det gjør det svært enkelt å ta med svært mye dynamitt inn. På den måten er angrepene mer et resultat av en kolossal, menneskelig glipp enn av et smutthull.

– Minimale skader

Danske myndigheter tar imidlertid lett på dette, skal vi tro The Register. Ifølge en uttalelse fra de ansvarlige for prosjektet i miljødepartementet, er det nemlig liten grad av bekymring for de "... minimale skadene" som har skjedd. Videre sier de også at det "... ligger i Minecrafts natur" at andre brukere vil endre på visse områder.

Pressesjefen for Minecraft-prosjektet, Chris Hammeken, presiserer imidlertid at de vil gjenoppbygge mindre områder dersom man bare fjerner for eksempel en bygning og ikke bruker plassen til å bygge noe nytt. Det virtuelle Danmark ligger for øvrig ute til almenn forlystelse, så om det frister er det bare å laste ned tillegget her.

Minecraft er enormt populært:  
For ikke lenge siden passerte spillet 15 millioner solgte kopier til PC! »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen