Dance- og hip-hopfans tar mer dop

En undersøkelse gjort ved Universitetet i Leicester i England viser at folk som hører på DJ-basert dance vil ha større sjanser til å ta dop enn folk som liker andre musikkstiler.

Alternativ tekst mangler
Liker du denne mannen? Se opp for utrykningspolitiet!

Klassiske røykere

Ellers avslørte undersøkelsen at klassisk-diggere også digger å røyke cannabis. Minst én fjerdedel av dem hadde prøvd å røyke. Blues-folket skal heller ikke føle seg for trygge. Undersøkelsen viser nemlig at de er mer utsatt for å få bot for å kjøre i påvirket tilstand.

Hip-hop-erne og dance-folket er ikke bare de som har prøvd mest dop. De topper også listen over flest sex-partnere den siste tiden.

– Studien viser at fans av disse sjangrene scoret dårlig på forskjellige typer oppførsel som kriminalitet, forhold til sex og narkobruk, sier Dr. Aiden North til BBC.

Prektige musikalelskere

De som bruker minst stoff, drikker minst og er minst kriminelle er de som liker å gå på musikaler, ifølge undersøkelsen.

-Studien viste også at etnisk bakgrunn ikke hadde noen innflytelse. Oppførselen han kun sammen med musikksmaken, sier Dr. North.

Denne undersøkelsen er basert på intervjuer av 2 500 mennesker. Svarene på undersøkelsen har nå gitt mersmak for forskerne bak prosjektet, og universitet vil nå utvide undersøkelsen og intervjue 10 000 mennesker.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen