Test

Dan in Real Life

Det er langt mellom liv og lære. For hvordan takler egentlig Dan "det virkelige liv”? Det får vi fyldige svar på i denne til tider uutholdelige pinlige komedien med Steve Carrel og Juliette Binoche i hovedrollene.

Ett øye

Nå gjelder det å bare overleve helga.
Nå gjelder det å bare overleve helga.

Det må sies at ”Dan in Real Life” er pinlig på den gode måten, litt på samme måte som ”The Office”, og da menes naturligvis den britiske originalen. Dan (Steve Carrel) lever av å gi råd til andre. Trygt plassert bak datamaskinen får han det ene rådet etter det andre publisert i den lokale avisen. Men da Dan blir nødt til å tilbringe weekenden sammen med sin mor, far og sine søsken blir han tvunget til å ta hovedrollen i sitt eget liv.

Da samværet med familien blir litt for intenst, og imens Dans bror skryter hemningsløst av sin nye kjæreste som han planlegger å introdusere, tar Dan et avbrekk for å ta en tur ned til byen. Der, i en bokhandel, møter han Marie, spilt av den alltid søte Juliette Binoche. Marie, en sjarmerende, smart dame i 40-årene er en perfekt match for Dan og kjemien er umiddelbar. Men lite vet Dan at Marie utrolig nok er brorens kjæreste – og dermed starter opptakten på en mildt sagt utfordrende helg.

Forviklinger

”Dan in Real Life” er på mange måter en forviklingskomedie, bare mer alvorlig og mindre tøysete. De mange pinlige familiesituasjonene er lette å kjenne seg igjen i, og filmen er såpass naturlig fortalt at man lett blir både flau og rørt. På den måten får filmen frem en masse reaksjoner, selv om følelsene ikke sitter i særlig lenge etter at filmen er ferdig. Dette er ingen film man grubler over på turen hjem. Men ønsker man å se en lett, romantisk film med troverdighet så treffer ”Dan in Real Life” den ettertraktede innertieren.

Kjemi

Dan tror han vet alt om livet, men så dukker Binoche opp.
Dan tror han vet alt om livet, men så dukker Binoche opp.

Men det som virkelig gjør ”Dan in Real Life” til en fornøyelse er castingen. Det finnes vel ikke den mann som ikke har et godt øye for Juliette Binoche, og dermed blir hun filmens romantiske dreiepunkt ikke bare for Dan og broren hans, men også for det mannlige publikumet. Som alltid er Binoche søt som sukker, og dét ser det ut som om Steve Carrel også har fått med seg.

Kjemien mellom han og Binoche er nemlig over all forventning. Hvem kunne ha tenkt at denne småcorny amerikanske komikeren og denne franske perlen skulle finne tonen, ikke bare som karakterer i en film, men også helt tydelig på det personlige plan. Kjemi mellom skuespillere i en film kan ikke fakes, og regissør Peter Hedges må ha vært sjeleglad for å kunne bruke to så vidt forskjellige skuespillere i en film, og så få det til å fungere. Carrel spiller mer dempet enn vi har sett tidligere, og det vinner han på.

Se trailer til filmen her.

Konklusjon

”Dan in Real Life” er en ganske enkel film som gjør det meste den forsøker på rett. Mens Juliette Binoche er like søt som alltid, overrasker Steve Carrel i rollen som den litt tafatte Dan. Filmen er varm, morsom, romantisk og søt uten å bli kvalmende. Men utover det er filmen for glemt.

Dan in Real Life   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen