Dagens ord: MMS

Neste generasjons meldingstjenester har fått navnet MMS. Dette er en forkortelse for Multimedia Messaging Service, på norsk kjent som multimediameldinger.

Forskjellen på denne meldingsstandarden og ordinær SMS, er at man her kan innlemme bilder og lydopptak i tillegg til tekst. Man kan også sende videoklipp via MMS, selv om dette ikke er så utbredt ennå. Denne tjenesten åpner dermed for å sende meldinger med et mye mer personlig preg enn før, og forventes å ta over for de populære SMS-meldingene i årene som kommer.

                         

En vanlig misforståelse er at MMS er en tekstfil med vedlegg, noe som ikke er tilfelle. En multimediamelding er en enkeltstående multimediapresentasjon. Det går også an å sende flere plansjer med lyd, bilde og tekst i en og samme melding. Det er imidlertid hittil bare Siemens og Sony Ericsson som har støtte for dette i telefonene sine.

Det er foreløpig ikke satt noen øvre grense for hvor stor en multimediamelding kan være, så det er opp til produsenten av telefonene hvor store meldinger som skal kunne lages, men operatørene har også myndighet til å bestemme hvor stor mengde data som skal kunne sendes i en melding. Man regner med at standarden i første fase vil ligge på mellom 30 og 100 kb i en melding.

I tillegg til å kunne sendes fra telefon til telefon, kan man også sende en MMS som epost, eller direkte til en webside. Dette er alternativet for dem som vil sende en MMS til noen som har en eldre telefon uten støtte for tjenesten. Mottakeren vil da få en vanlig SMS med en internettadresse der meldingen kan hentes ned.

Overføringshastigheten til en MMS avhenger av størrelsen på meldingen, samt hvilken bærer man sender fra, akkurat som når man sender filer mellom datamaskiner via internett.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen