Leif Kagge er helårssyklist, og tok utfordringen med å prøve ut Uclears håndfrisett for syklister.

Dagens Dings Uclear Bluetooth HBC 130 håndfri for syklister

Leif Kagge er helårssyklist, og tok utfordringen med å prøve ut Uclears håndfrisett for syklister. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Håndfrisett for syklende milslukere

Vi lot helårssyklist Leif Kagge prøve ut Uclears håndfrisett for sykkelhjelm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Spesifikasjoner

• Stemmekommando
• Intercom fra hjelm til hjelm
• Justerbar lyd
• Patentert Digital Signal Processing (DSP)-teknologi
• Vindfilter effektivt opp mot 36.4 km/t
• Skjulte mikrofoner
• Vær- vind- og vanntett design
• Kraftige høyttalere som gir glassklar lyd
• Enkel installasjon
• 10 timer batteritid

Importør: TT Micro
Pris:
Ca. 1200 kroner
Spesifikasjoner

• Stemmekommando
• Intercom fra hjelm til hjelm
• Justerbar lyd
• Patentert Digital Signal Processing (DSP)-teknologi
• Vindfilter effektivt opp mot 36.4 km/t
• Skjulte mikrofoner
• Vær- vind- og vanntett design
• Kraftige høyttalere som gir glassklar lyd
• Enkel installasjon
• 10 timer batteritid

Importør: TT Micro
Pris:
Ca. 1200 kroner

Vi har fått håndfrisettet Uclear HBC 130 fra TT Micro til test. Men hvordan går vi frem for å teste et apparat som er ment for en helt annen målgruppe enn den vi selv tilhører? Vi finner en som er bedre kvalifisert til å mene noe om dette.

Sykkelfantom

Valget var ikke vanskelig. Noen steinkast fra min egen bolig, mot grensen til Nordmarka, bor Leif Kagge.

Leif Kagge kan trygt beskrives som en friluftsmann. Han er nok den eneste jeg kjenner som har gapahuk på verandaen for å kunne sove under åpen himmel, uansett årstid. Sykkelen bruker han året rundt. En gang møtte jeg ham da han var på vei opp bakkene hjem fra byen med et juletre festet bak på sykkelen. Hvem skulle være bedre kvalifisert til å teste dette utstyret en Leif Kagge? Han sykler tross alt mellom 15000 og 18000 kilometer i året.

Tok utfordingen

Uclear har høyttalere som festes i hjelmen, mens lyden ledes til en øreplugg via et luftrør.
Uclear har høyttalere som festes i hjelmen, mens lyden ledes til en øreplugg via et luftrør.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Leif tilhører ikke den delen av befolkningen som er mest opptatt av teknologi. Men han har et åpent sinn, og tok utfordringen på strak arm. Noen måneder senere kommer han syklende innom mitt hjemmekontor for å høre om jeg kanskje vil vite hvordan det har gått.

Det vil jeg selvsagt. Vi benker oss i spisestuen, og Leif fisker håndfrisettet opp av den medbragte sykkelvesken. – Ja vel, tenker jeg. Så har han det i alle fall ikke på hjelmen.

Forklaringen kommer før jeg rekker å spørre. – Jeg har bytta hjelm, forklarer Leif. Så jeg har ikke fått på plass alle disse greiene på den nye. Men jeg har prøvd det litt.

Monteres på hjelmen

Kort fortalt er Uclear Bluetooth HBC 130 et sett som består av en kontrollenhet og to små høyttalere med mikrofon til å feste i hjelmen. Fra hver av høyttalerne går det en tynn plastslange som fører lyden til en øreplugg.

Hensikten med settet er at du skal kunne føre mobilsamtaler og høre på musikk mens du sykler, uten at du behøver å flytte hendene fra sykkelstyret. Settet har derfor talekontroll, så du kan besvare anrop med stemmen. Du kan også styre musikken ved hjelp av såkalte talekommandoer.

Settet skal også dempe vindsus, så den du snakker med hører hva du sier uten sjenerende støy. Men ifølge Leif Kagge blir det en del sus av vinden, litt som når du snakker i telefonen mens det blåser.

Om dere er flere på sykkeltur samtidig, skal dere kunne snakke sammen uforstyrret av trafikkstøy og avstand mellom syklene. Settet har et patentert støydempingssystem som skal være effektivt i hastigheter opp til rundt 37 kilometer i timen. Det hele er vanntett, så du ikke trenger å dekke det til om det kommer en regnskur. Det er greit for Leif og hans likesinnede, som sykler like ufortrødent enten det regner eller snør.

Det virker

Leif Kagge bruker sykkel hele året, og synes håndfrisettet fra Uclear fungerer som det skal.
Leif Kagge bruker sykkel hele året, og synes håndfrisettet fra Uclear fungerer som det skal.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Så hva blir konklusjonen?

– Det fungerer, og det er greit å kunne høre på radio eller musikk når du sykler. Jeg leste vel bruksanvisninga litt nøyere en jeg pleier, men løsningen er enkel å bruke og alt fungerer som det skal, sier Leif.

Så gjenstår det å se om utstyret faktisk vil bli brukt, eller om det havner i en skuff. Leif er nemlig ikke så opptatt av å ha saker og ting bare fordi det er kjekt å ha.

– Jeg hadde en sånn treningscomputer som jeg brukte da jeg drev aktivt med triatlon, men den sluttet jeg å bruke. Jeg ble for opptatt av hva måleren viste, og det ble for mye stress, sier Leif, før han setter seg på sykkelen og forsvinner. Nå med Uclear HBC 130 på den nye hjelmen.  

Les også om Wahoo RFLKT – smart treningsdings du fester på sykkelstyret »

På vår samleside kan du lese om enda flere nyttige dingser »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen