DAGENS DINGS: Stilig Bluetooth-høyttaler som er enkel å koble opp
Dagens Dings
(Bilde: Creative)

Stilig Bluetooth-høyttaler som er enkel å koble opp

Med NFC får du lyd i høyttalerne bare ved å holde mobilen inntil.

Det å koble en trådløs høyttaler til en mobiltelefon via Bluetooth har tidligere vært litt tungvint, men nå har mange produsenter begynt å legge inn NFC-støtte i høyttalerne sine. Med NFC kan du koble sammen to Bluetooth-enheter ved å holde de to enhetene inntil hverandre. 

Hold telefonen inntil høyttaleren for å koble de to sammen.
Hold telefonen inntil høyttaleren for å koble de to sammen. Foto: Creative

Creative Airwave HD er en slik høyttaler. Har du ikke NFC på mobiltelefonen din, kan du selvfølgelig koble den til via Blueooth på vanlig måte. Og så er det en AUX-inngang, slik at du kan koble til for eksempel PC-en via en vanlig 3,5 mm-pllugg.

Airwave HD er en forholdsvis kompakt høyttaler med en karakteristisk triangelformet design i svart eller rød plast. Høyttaleren er større enn de minste mobilhøyttalerne, men likevel liten nok til at den fint kan tas med seg rundt, enten hjemme hos deg selv, på kontoret eller en tur ut i parken. Den veier rett i underkant av en kilo, og måler 9,5 x 26 x 9,5 cm.

Holder til sju timer

Det innebygde batteriet holder til rundt sju timers sammenhengende musikkavspilling.

Vi har ikke gjort noen grundig test av høyttaleren, men har brukt den noen dager – og batteritiden synes å stemme noenlunde. Det holder til nesten en arbeidsdag med trådløs musikkavspilling. 

Lydkvaliteten var ganske gjennomsnittlig, og langt fra på høyde med de beste høyttalerne vi har hørt i denne prisklassen. Men du kan spille ganske høyt. Det er AptX-støtte, for bedre kvalitet på lyden som overføres via Bluetooth.

Fungerer som håndfri

Airwave HD har mikrofon og kan brukes som håndfriløsning til mobiltelefonen din, og det er støtte for to samtidige Bluetooth-tilkoblinger. Dermed kan du for eksempel strømme musikk trådløst fra nettbrettet eller PC-en, samtidig som høyttaleren fungerer som håndfriløsning tilkoblet mobiltelefonen. 

Les også: Libratone Zipp – designhøyttaler med AirPlay

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen