Dette telefondekselet løser tommelrekkevidde-problemet veldig enkelt
Dagens Dings
Dette telefondekselet løser tommelrekkevidde-problemet veldig enkelt (Bilde: YouTube/Kyle Staebell)

Løser «tommelrekkevidde»-problemet på enkel måte

Åpenbar og genial løsning, i all sin enkelhet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Trenden med stadig større telefoner har kommet for å bli, og de av oss som synes  fire tommers skjerm var passe stort må nok innse at det er en tapt kamp. Tiden der «less» var «more» er forbi, nå er det tilsynelatende blitt «bigger is better».

Vel, fint for de som ikke trenger en telefon som enkelt får plass i bukselomma eller som kan brukes med en hånd når man er på farten og står med barnevogn og handlekurv i én hånd, og skal forsøke å svare telefonen med den andre. Og synd for deg som gjør det. Eller noe annet der du har én hånd opptatt. Eller bare har én hånd for den saks skyld.  

«The greatest case»

Ok, vi skal ikke dramatisere det for mye. Det er vel knapt noe som er mer et «first world problem» enn at smarttelefonene våre er blitt for store for oss. Men det er uansett noen som har laget en løsning på problemet. Resultatet er blitt en folkefinansieringskampanje på nettsiden Kickstarter for det de ydmykt har kalt «The Greatest Case».

Dette telefondekselet løser tommelrekkevidde-problemet veldig enkelt.
Ja, det var rekkevidden sin det. Foto: YouTube/Kyle Staebell

Og løsningen er like enkel og åpenbar som den er tilsynelatende velfungerende: Lag et deksel med ekstra grep, slik at du kan holde midt bakpå istedet for å måtte holde helt rundt. Så enkelt, og så smart, at vi føler oss dumme som ikke har tenkt på det selv.

Men det er også litt av greien: Dette kan vi jo bare gjøre selv. For å si at dette er «The Greatest Case» er litt som når Danmark kaller et av sine høysete punkter, en 147 meter høy ås, for «Himmelbjerget». Det er egentlig veldig lite som er «great» med dette dekselet. Har det ekstra strøm? Nei. Er det vanntett? Langt ifra, det ser ut til å lekke som et skadeskutt dørslag. Er det støtsikkert? Mjaaa..., kanskje litt?

Plastutgaven.
Plastutgaven. Foto: «The Greatest Case»

Det kommer i to utgaver, én i sort plast og én i kopper og plast (for «fleksibilitet og styrke»). Den i sort plast får telefonen din til å se ut som om den ble tatt av samlebåndet litt for tidlig, og den i kopper ser mest ut til å være en sånn papp-greie som telefonen ligger rundt telefonen når den kommer i boksen. I allefall på bildene.

Mer «lifehack» enn et bra produkt

Billig er det heller ikke, plastversjonen koster omtrent 230 norske kroner, kopperutgaven rundt 315, med dagens dollarkurs. Ser teamet bak ut til å være pålitelige karer som vi tror kan levere? Vel, siden en av dem har tatt tittelen «King of Manufacturing» går vi da virkelig ut i fra det.

For vår egen del registrerer vi det mer som en liten «lifehack», og fikser det selv med et langt billigere/bedre deksel og superlim eller Sugru. Samtidig håper vi at det kommer bedre deksler med lignende løsninger. Men hvis du synes det ser interessant kan du sjekke ut Kickstarter-kampanjen her.

Har du mistet telefonen i gulvet eller ødelagt den på annet vis? Vi testet myten om det hjelper å kjøre elektronikk i stekovner på full varme (Ekstra)»

(Kilder: Kickstarter, via CNET)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen