DAGENS DINGS: Denne hologramskjermen kan du bruke med mobilen og nettbrettet

Dagens Dings Holus

(Bilde: Kickstarter)

Denne hologramskjermen kan du bruke med mobilen og nettbrettet

Se videoen av hvordan den nye dingsen fungerer.

Stadig dukker det opp nye produkter som hevder å kunne lage såkalte «hologrammer», det vil si digitale bilder som kan ses fra flere sider, men definisjonen av ordet ser ut til å variere fra produkt til produkt. Nå finnes det enda en dings som visstnok kan vise deg hologrammer - og det ved hjelp av mobiltelefoner og nettbrett.

Det nye produktet heter «Holus» og er, som så mange andre eksperimentelle teknologiprosjekter, lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter.

360-graders bilder

Holus beskrives av utviklerne som en «interaktiv, holografisk skjerm» som du plasserer på bordet. Produktet er en firkantet boks med en slags «glasspyramide» i midten hvor selve hologrammene vises. Denne pyramiden lar deg se de projiserte objektene fra fire sider.

Foto: Kickstarter

Utviklerne ser ennå ut til å holde kortene noe tett til brystet når det gjelder de tekniske detaljene. Produktet fungerer imidlertid ved å konvertere bilder fra mobiltelefoner, nettbrett eller PC-er til de tredimensjonale hologrambildene, og muliggjør også interaksjon med hologrammene via enhetene du kobler til.

I demonstrasjonsvideoen til produktet kommer det frem at produktet for eksempel kan brukes til underholdning ved å lage tredimensjonale arenaer for forskjellige typer spill, eller simpelthen til å vise frem objekter som kan studeres fra alle sider. Telekonferanser skal være et annet mulig bruksområde.

Blir relativt dyr

Holus-innretningen skal også være kompatibel med bevegelsessensoren Leap Motion, som setter deg i stand til å kontrollere hologrammene direkte med håndbevegelser. Den har ellers innebygde høyttalere og dokkingstasjoner med USB- og HDMI-innganger, og kommuniserer trådløst med enhetene dine via Wi-Fi eller Bluetooth.

På Kickstarter har utviklerne i skrivende stund samlet inn 98 000 dollar av et mål på 40 000 dollar, så prosjektet er altså mer enn fullfinansiert. Hologramskjermen blir imidlertid ikke direkte billig, og du må lover bort hele 850 dollar, rundt 6500 kroner, for å sikre deg et eksemplet. Produktet skal bli tilgjengelig fra juli neste år.

For å bedre bedømme om du mener skjermen kvalifiserer som «hologramskjerm», og for å avgjøre om har lyst til å investere i en, kan du sjekke ut Kickstarter-siden og videoen under.

Microsoft har laget sin egen vri på hologramkonseptet: Dette kan du gjøre med de nye HoloLens-brillene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen