Ørepluggene er trådløse og fungerer sammen med mobiltelefonen.

Dagens Dings Here Active Listening

Ørepluggene er trådløse og fungerer sammen med mobiltelefonen. (Bilde: Kickstarter/Doppler Labs)

Med disse smarte ørepluggene kan du justere virkelighetens lydkvalitet

Unikt produkt lansert på Kickstarter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nå man lytter til for eksempel musikk med hodetelefoner eller øreplugger kan man som kjent justere volum og andre lydinnstillinger via enheten man bruker, men når det gjelder omgivelsenes lyd er alternativene heller begrensent hva angår justeringsmuligheter. Dette skal et nytt Kickstarter-prosjekt nå endre på.

Et selskap som heter Doppler Labs har nemlig nå presentert noen ganske spesielle øreplugger på finansieringsnettstedet. Det nye konseptet heter «Here Active Listening», og tar sikte på å revolusjonere måten folk hører virkeligheten på.

Konseptet består av et par trådløse øreplugger som fungerer sammen med en mobilapplikasjon og setter deg i stand til å endre både volumet til lydene i omgivelsene og også hvordan man hører dem.

Beskrivelse av virkemåten. Klikk for større bilde.
Beskrivelse av virkemåten. Klikk for større bilde. Foto: Kickstarter/Doppler Labs

Fjernkontroll for ørene

Utviklerne beskriver produktet som en «fjernkontroll for ørene dine», og lar deg blant dempe bestemte, irriterende lyder, for eksempel skrikende unger. Dette er mulig ved hjelp av spesialutviklede algoritmer som muliggjør selektive lydopplevelser gjennom å filtrere ut spesifikke frekvenser, mens andre lyder vil slippe gjennom.

I tillegg til dette kan du imidlertid også bruke pluggene til å foreta tekniske justeringer av lyden i omgivelsene, slik bass, diskant og mellomtone.

Dermed kan du for eksempel «finjustere» lydopplevelsen under en live-konsert, dersom det skulle være behov for det. Utover dette byr løsningen også på muligheten til å legge på diverse lydeffekter, slik at du for eksempel kan underholde deg selv med fordreininger av stemmene til vennene dine, samt legge på ekko-effekter og ekstra bass.

Erstatter ikke hodetelefonene

Alle disse funksjonene velges via en oversiktelig meny i mobilapplikasjonen. Utvikleren understreker at produktet ikke erstatter andre produkter som hodetelefoner og vanlige øreplugger. Du kan med andre ord ikke bruke pluggene til å spille musikk, så du må være forberedt på å veksle mellom disse og vanlig avspillingsutstyr. 

Finansieringssummen har hittil nådd 75 000 av et mål på 250 000 dollar med 28 dager igjen. For å sikre seg et eksemplar må man ut med minimum 179 dollar, men selskapet sender kun til USA i denne omgang. Mer informasjon om hvordan det hele virker finner du på Kickstarter, og se også video under.

Her er en annen dings som kan brukes med mobiltelefoner: Googles VR-briller av papp er nå blitt enda bedre »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen