DAGENS DINGS: Godlyd som også duger til mobilen
Dagens Dings
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Godlyd som også duger til mobilen

Creatives nye Aurvana Live! 2 låter bra, og fungerer som håndfrisett.

Creative Aurvana Live!2 (EF0660)

Høyttalerelementer: 40 mm bio-cellulose med neodynium-magnet
Frekvensomfang: 10 Hz - 30 kHz
Impedans: 32 ohm
Følsomhet: 105 dB/mW
Mikrofon, frekvensomfang: 100 Hz- 10 kHz
Kabellengde: 1,2 meter
Vekt: 255 gram
Pris: Ca. 1300 kroner

Creative har hodetelefoner i mange prisklasser, både med og uten kabler. Her på Amobil.no har vi stort sett fokusert på trådløse Bluetooth-hodetelefoner, men selv om du skal bruke hodetelefonene med en mobiltelefon eller et nettbrett er det ingenting i veien for å velge modeller som kun har kabel.

Aurvana Live!2 er etterfølgeren til Aurvana Live!, men i motsetning til den forrige utgaven har Live!2 nå fått ledning med mikrofon og en skyvekontroll for å justere lydvolum. Det er også en kombiknapp som starter og stopper musikken, eller kan brukes til å besvare en samtale eller «legge på røret».

Ledningen kan tas av hodetelefonene, det vil si at du kan bytte den ut hvis den blir ødelagt – uten at du behøver å bytte hodetelefonene. Ledningen som følger med har en gullbelagt 3,5 mm minijack-plugg i den enden som skal inn i mobiltelefonen eller PC-en, og en 2,5 mm-plugg i den enden som skal inn i hodetelefonene. 

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Spesifikasjonene er omtrent de samme som for de originale Aurvana Live!-hodetelefonene (se faktaboks). 

Bio-celluluse

De 40 millimeter store høyttalerelementene er laget i «bio-cellulose», som ifølge Creative skal kombinere mange av egenskapene fra høyttalermembraner i aluminium eller titan, med varmen i lyden fra en papirmembran. 

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Øreputene omslutter ørene, og er laget i mykt kunstskinn. De er fylt med «minneskum», som gjør at putene blir sittende tett rundt ørene. Kombinert med forholdsvis lav vekt og god passform, synes vi hodetelefonene var veldig behagelige å ha på seg når du skal bruke dem over lengre tid. Øreputene kan vris rundt slik at de kan plasseres oppå hverandre og tar mindre plass når du skal pakke vekk hodetelefonene i den medfølgende tøyposen. 

God lyd

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Vi har ikke gjort noen omfattende test av Aurvana Live!2 og sammenlignet dem direkte mot andre hodetelefoner i samme prisklasse, og har derfor ikke gitt dem noen karakter. Men etter å ha brukt hodetelefonene i et par uker er vi veldig godt fornøyd med lydkvaliteten. Til musikk er de langt bedre egnet enn for eksempel de dyrere Creative Evo Zx, som nok egner seg bedre til spill. Lyden er balansert, med klar og fin diskant, og uten verken for mye eller for lite bass – og hodetelefonene har et veldig godt stereoperspektiv.  

Prisene på hodetelefonene ligger på rundt 1200-1300 kroner de fleste steder, men i skrivende stund fås de til under tusenlappen. Til den prisen mener vi du får veldig mye for pengene. På vår prissammenligningstjeneste Prisguide.no finner du beste pris akkurat nå, og kan sette opp prisvarsling så du får beskjed når prisen faller under et visst nivå. 

Les også vår test av Sennheiser MM550-X:
– Støydemping som fungerer

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen