i-FlashDrive A passer med både Android-telefoner og Apples iOS-enheter.

Dagens Dings Dingsene på IFA: Del 8

i-FlashDrive A passer med både Android-telefoner og Apples iOS-enheter. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Genialt minnekort for både iPhone og Androider

To ender, en app og en heftig prislapp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Vi fikk demonstrert løsningen i FotoFasts bås på IFA i Berlin.
Vi fikk demonstrert løsningen i FotoFasts bås på IFA i Berlin.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Android klarer seg med en vanlig filutforsker for å lese innholdet på kortet. iOS trenger en egen app.
Android klarer seg med en vanlig filutforsker for å lese innholdet på kortet. iOS trenger en egen app.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Det er mulig å spille av video rett fra kortet, og det skal ikke være noe problem å strømme videoen via AirPlay til andre enheter.
Det er mulig å spille av video rett fra kortet, og det skal ikke være noe problem å strømme videoen via AirPlay til andre enheter.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no/Berlin: Minnekort kryr det av, men de fleste er håpløst ordinære. Selskapet FotoFast har åpenbart tenkt godt utenfor boksen da de laget sin i-FlashDrive A. Den lille minnepluggen har nemlig to tilkoblinger. Den har også sin egen iOS-app.

På den ene siden har minnekortet en micro-USB-tilkobling, slik at den passer rett inn i en hvilken som helst Android-telefon. På den andre siden har den Apples gamle dock connector, men via en liten overgang som følger med støtter den også Apples Lightning-kontakt.

Fungerer med begge plattformer

Det hører til en app for bruk av minnekortet på Apple-produkter, mens Android-produkter kan bruke en hvilken som helst filutforsker for å bruke minnepinnen.

Vi fikk produktet demonstrert både på en Apple iPhone 5, og på Sonys Xperia Z Ultra. Sistnevnte var bittelitt knotete å bruke, fordi luken over USB-tilkoblingen kom i veien for den brede pluggen. Det fungerte likevel akkurat som det skulle.

Noen begrensninger for iOS

Siden Apples telefoner ikke gir full tilgang på filsystemet, kan du ikke flytte hva du vil fra en iPhone til minnepinnen, men du får tilgang på alt som ligger der fra før, og kan spille det av. Android-enheter kan kopiere til og fra pinnen akkurat slik man gjør til og fra et vanlig internt minnekort.

FotoFast i-FlashDrive A fins i størrelser på 8, 16, 32 og 64 gigabyte. Et greit utvalg, altså.

Blodpris

Prisen er det imidlertid verre med. Forrige modell, i-FlashDrive HD, kostet 170 dollar, eller omtrent 1000 kroner, for utgaven med 32 gigabyte. Den nye versjonen vil såvidt vi forstår koste over 200 dollar for samme kapasitet.

Det er rett og slett en skikkelig blodpris FotoFast skal ha for produktene sine, men samtidig er det ikke ofte vi støter på produkter med denne typen funksjonalitet, og har du akkurat dette behovet kan det likevel være verdt å vurdere en i-FlashDrive. Produktet er foreløpig ikke i salg, men du kan lese mer om det på FotoFasts egne nettsider.

Les om de andre dingsene vi fant på IFA:

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen