Det massive solcellepanelet lager mer enn nok strøm til å drive høyttaleren under optimale forhold. I midten foran har Rukus XL en luke til mobiltelefonen din.

Dagens Dings Dingsene på IFA: Del 7

Det massive solcellepanelet lager mer enn nok strøm til å drive høyttaleren under optimale forhold. I midten foran har Rukus XL en luke til mobiltelefonen din. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Dette er et kraftverk av en trådløs høyttaler

Det digre solcellepanelet er nok til å holde liv i den og dingsene dine hele dagen.

Slik ser Rukus XL ut fra siden.
Slik ser Rukus XL ut fra siden.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Solcellepanelet er regulerbart og kan foldes helt sammen når du skal flytte rundt på høyttaleren.
Solcellepanelet er regulerbart og kan foldes helt sammen når du skal flytte rundt på høyttaleren.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
En mindre utgave i samme serie har fått navnet Rugged Rukus.
En mindre utgave i samme serie har fått navnet Rugged Rukus.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Også Rugget Rukus har solcellepanel, men her er det naturligvis en god del mindre.
Også Rugget Rukus har solcellepanel, men her er det naturligvis en god del mindre.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Rukus XL har ladekobling til mobilen i luken foran. På Rugget Rukus sitter tilkblingen på baksiden.
Rukus XL har ladekobling til mobilen i luken foran. På Rugget Rukus sitter tilkblingen på baksiden.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no/Berlin: Høyttaleren Rukus XL er den tredje Bluetoth-høyttaleren vi ser nærmere på fra årets IFA-messe. Vi gjør det selvsagt fordi den skiller seg kraftig ut fra mengden. Rukus XL er nemlig utstyrt med et av de største solcellepanelene vi har sett på en bærbar dings.

Selskapet lover at panelet skal være kraftig nok til å drive høyttaleren så lenge den har direkte sollys. Når solen er borte skal det innebygde batteriet klare brasene i åtte timer til.

Kraftoverskudd

Under optimale forhold leverer altså solcellepanelet mer strøm enn høyttaler klarer å bruke opp. Dermed kan du la det dryppe litt på mobilen eller MP3-spilleren din også. Produsenten har nemlig bygget inn en USB-kontakt for lading av tilbehør også.

Ladeporten skjuler seg i en liten luke foran på høyttaleren. Luken er laget for å ha plass til mobilen din, slik at den ligger trygt når den lader eller hele høyttaleren blir flyttet fra sted til sted.

Les også: HTC lanserer portabel subwoofer

Lager leven

Det er voldsomt mye lyd i høyttaleren – noe vi også forventer fra en såpass stor sak. Navnet Rukus spiller forresten på det engelske ordet "ruckus", som oversatt betyr noe i retning av "leven" eller "rabalder".

Eton, selskapet som står bak Rukus-serien, lager også en betydelig mindre høyttaler med solcellepanel. Rugged Rukus er en mindre høyttaler med bare to elementer. Den er kileformet, og har et solcellepanel som dekker hele oversiden.

Minikraftverk

Den minste utgaven er sprutsikker, og også den skal kunne drives kontinuerlig av panelet på toppen, før batteriet tar over i åtte timer når solen går ned.

Det er mulig å lade opp mobilen sin fra Rugged Rukus også. Men, vi har nok mest tiltro til at gigantpanelet på toppen av Rukus XL klarer å holde liv i både musikk og mobil, enn det forholdsvis lille panelet på toppen av Rugged-modellen.

Ikke tilgjengelig i eller for Norge

Mer informasjon om Rukus XL finner du på produsentens egen hjemmeside. For øyeblikket selges ikke produktene i Norge, og vi har dessverre ikke klart å spore opp nettbutikker som kan sende Rukus XL til Norge. I USA selges Rukus XL for 200 dollar, eller omtrent 1200 kroner. Rugget Rukus koster 99 dollar, altså 600 kroner.

Les om de andre dingsene vi fant på IFA:

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen