Diego Gabathuler i Logitech.

Dagens Dings Dingsene på IFA: Del 4

Diego Gabathuler i Logitech. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Logitech tryller med lyd

UE Boom er stor lyd i en liten pakke.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Detalj av UE Boom. Høyttaleren har utseendet med seg, og finishen er god.
Detalj av UE Boom. Høyttaleren har utseendet med seg, og finishen er god.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Amobil.no/Berlin: Det er ikke lett å skille seg ut i vrimmelen av høyttalerprodusenter. Det finnes knapt en kinesisk elektronikkprodusent som ikke har et slikt produkt i porteføljen. Og kinesiske elektronikkprodusenter finnes det tusenvis av.

Men det hjelper å hete Logitech, og være et velkjent navn i bransjen. I USA selger Logitech flere slike høyttalere enn nummer to, tre og fire på listen klarer til sammen, hevder Diego Gabathuler i Logitech.

Les også: Test av Libratone Zipp

Booooom!

Enkelt men funksjonelt.
Enkelt men funksjonelt.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Men det hjelper selvsagt også med god lyd. Deres nyeste produkt heter UE Boom, og leverer mer godlyd enn vi hadde våget å håpe på.

Sant skal sies – vi hadde ikke de enorme forventningene til dette produktet. Det er tross alt snakk om en liten sylinderformet høyttaler som får plass i en romslig jakkelomme. Eller du kan bruke den medfølgende karabinkroken og henge høyttaleren i beltehempen. 

Ta den med i boblebadet

Høyttaleren er vanntett, så du kan ha den med på stranda, eller sette den i snøen uten at den tar skade av det. Den skal tåle røff behandling også, uten at vi har fått anledning til å undersøke dette ennå.

Logitech UE Boom kommer i flere forskjellige farger, og du kan koble sammen to og to til stereopar. Det er så enkelt som at du trykker to ganger på tilkoblingstasten på høyttaler nummer to, og så kobler den seg til den første høyttaleren.

Stereo for store rom

Diego Gabathuler i Logitech får en kollega med for å demonstrere hvordan to UE Boom kan kobles opp som strereopar.
Diego Gabathuler i Logitech får en kollega med for å demonstrere hvordan to UE Boom kan kobles opp som strereopar.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Løsningen minner om den du finner i Supertooth Disco Twin. Nå skal du ifølge Logitech ha et par stereohøyttalere som kan dekke et rom på 100 kvadratmeter.

Dette med «kan dekke» er en nokså upresis formulering. Det betyr neppe at du kan forvente at to stykk UE Booom vil være tilstrekkelig som et Hi-Fi-anlegg til et lokale på 100 kvadratmeter.

Bra balanse

Vi er blitt lovet at vi skal få teste UE Boom senere, så hvordan det fungerer i praksis får vi komme tilbake til. Men det vi kan si etter å ha hørt høyttalerne i aksjon på messegulvet i Berlin, er at det kommer mye lyd fra UE Boom. I tillegg er det en god balanse mellom bass, mellomtoner og diskant.

Høyttaleren inneholder fire elementer og veier drøyt en halv kilo. Størrelsen er omtrent som en litt høy ølboks, 18 cm, mens diameteren er 6,5 cm.

I tillegg til å trylle med lyden, tryller Logitech deg 1675 kroner lettere for hver høyttaler du kjøper. Høyttaleren kan du kjøpe på nett

Trenger du mer informasjon om UE Boom kan du sjekke Logitechs hjemmesider.

Les om de andre dingsene vi fant på IFA:

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen